17.7 C
Athens

La Liga: Απαίτηση από τους συλλόγους για περικοπές και αναστολή συμβάσεων

Η κατάσταση στην Ισπανία είναι δραματική λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, 10.935 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 117.710.

Περισσότεροι από 1.000.000 άνθρωποι έχουν μείνει άνεργοι όλο αυτό το διάστημα που κυριαρχεί ο ιός, με την ισπανική κυβέρνηση να έχει δώσει το σχετικό «οκ» για περικοπές και αναστολή συμβάσεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η La Liga. Η εκτελεστική επιτροπή του πρωταθλήματος συνεδρίασε σήμερα (3/4) και ενημέρωσε επίσημα πως οι συζητήσεις με την Ένωση των ποδοσφαιριστών της χώρας δε βαίνουν καλώς.

Για αυτό και πλέον αποφάσισε να κινηθεί αλλιώς: Συγκεκριμένα, απαιτεί από όλους τους συλλόγους να προχωρήσουν σε περικοπές και αναστολή συμβάσεων σε εργαζόμενους με την αιτιολογία της ανωτέρας βίας. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, μόνο έτσι θα καταπολεμηθεί η σοβαρή οικονομική κρίση που πλήττει και την ποδοσφαιρική βιομηχανία.

Θυμίζουμε πως σε περικοπές ήδη έχουν προχωρήσει Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Εσπανιόλ και Μπέτις, ενώ ομάδες που είχαν ανακοινώσει πως δε θα προχωρήσουν σε μια τέτοια τακτική (π.χ. Έιμπαρ) καλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς