21.4 C
Athens

Κύπελλο Ελλάδας: Ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΣ!

Ο Κυπελλούχος Ολυμπιακός κληρώθηκε με τον ΠΑΣ Γιάννινα στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ενώ στο άλλο ζευγάρι η ΑΕΚ θα κοντραριστεί με τον ΠΑΟΚ

Το μεσημέρι της Τρίτης (16/3), πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας και στην ημιτελική φάση προέκυψε ντέρμπι Δικεφάλων ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Κυπελλούχος Ελλάδας, Ολυμπιακός, θα τεθεί αντιμέτωπος με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου», ως ομάδα Β’ Εθνικής, είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό σε διπλά ματς για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, τη σεζόν 2006/07. Είχε κερδίσει στα Ιωάννινα με 2-0, χάνοντας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με 2-1 στην παράταση.

Αυτήν τη φορά, ήταν παρόντες στη διαδικασία εκπρόσωποι από τις τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Έτσι, σίγουρα, τα μπαλάκια ήταν σίγουρα σε… θερμοκρασία δωματίου!

Ο πρόεδρος της επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ, Μάνος Γαβριηλίδης, ζήτησε από τους τέσσερις εκπροσώπους να τραβήξουν εκείνοι τα μπαλάκια κατά αλφαβητική σειρά των τεσσάρων ομάδων. Την ΠΑΕ ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Αλέξης Αλεξίου, την ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Τάκης Αγραφιώτης, την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ο Γιώργος Χριστοβασίλης και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Λάμπρος Μπίρδας.

Παράλληλα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση για την ανάδειξη της τυπικά γηπεδούχου ομάδας του τελικού. Τυπικά γηπεδούχος στον τελικό θα είναι η ομάδα που θα προκύψει από τον νικητή ζευγαριού ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός!

Υπενθυμίζεται ότι ο φετινός τελικός έχει οριστεί, ήδη, να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ το Σάββατο, 22 Μαΐου, έξι ημέρες μετά τη λήξη των Play Off της Super League.

Αναλυτικά η κλήρωση της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας:

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Οι πρώτοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 6-8 Απριλίου, ενώ οι επαναληπτικοί τρεις εβδομάδες αργότερα και συγκεκριμένα στις 27, 28 ή 29 Απριλίου.

Να σημειωθεί πως στη διαδικασία της κλήρωσης βρέθηκαν εκπρόσωποι των τεσσάρων ομάδων (ΑΕΚ – Αλεξίου, Ολυμπιακός – Αγραφιώτης, ΠΑΣ Γιάννινα – Χριστοβασίλης, ΠΑΟΚ – Μπίρδας), από τη στιγμή που υποβλήθηκαν σε test Covid-19, τουλάχιστον μία ημέρα πριν από τη διεξαγωγή της κλήρωσης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να αλλάξει ημερομηνία η κλήρωση και να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΠΟ, την Τρίτη 16/3/2021 (13:00), αντί της Παρασκευής (19/3).

Το μήνυμα των Ερυθρόλευκων στα social media:

Δείτε τη διαδικασία της κλήρωσης:

https://athlosnews.gr/live-streaming-i-klirosi-toy-kypelloy-elladas/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς