19.8 C
Athens

Κορωνοϊός: Αναστολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων στην Ιταλία μέχρι 3 Απριλίου!

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται (κυρίως) η Βόρεια Ιταλία λόγω των πάρα πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού και της έξαρσης της νόσου τις τελευταίες εβδομάδες που έχει επιφέρει πολλούς θανάτους.

Μετά τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία κυρίως των ευπαθών ομάδων και τα υπόλοιπα μέτρα πρόληψης, όπως την απαγόρευση πτήσεων από και προς το Μιλάνο μέχρι τις 23 Μαρτίου, πάρθηκε μια ακόμα πιο σοβαρή απόφαση που επηρεάζει τις αθλητικές εγχώριες διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας (9/3), η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή γνωστοποίησε πως όλα τα σπορ στην Ιταλία αναστέλλονται για σχεδόν έναν μήνα, δηλαδή μέχρι τις 3 Απριλίου 2020 λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

Να σημειώσουμε εδώ πως η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε μια τέτοια απόφαση μόνο όσον αφορά στις εγχώριες διοργανώσεις, αφού για παράδειγμα το Champions League, το Europa League και η Euroleague θα λάβουν τις δικές τους αποφάσεις κατόπιν συνεννόησης με την κυβέρνηση της χώρας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς