24 C
Athens

Κόπα Λιμπερταδόρες: Έγραψε ιστορία ο Άμπελ Φερέιρα, δεύτερη σερί κούπα με την Παλμέιρας! (vid)

Ο Άμπελ Φερέιρα άφησε... νωρίς τον ΠΑΟΚ για την Παλμέιρας και απόψε πανηγύρισε το δεύτερο Copa Libertadores, με μια ομάδα που πέρυσι τέτοια εποχή είχε όλη κι όλη μια κούπα στην ιστορία της!

Η επιλογή των ανθρώπων της Παλμέιρας να στηρίξουν τον Άμπελ Φερέιρα παρά την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα δικαιώθηκε. Μπορεί να μην υπάρχουν ελπίδες για τον τίτλο του πρωταθλητή, ωστόσο το δεύτερο Κόπα Λιμπερταδόρες ανήκει (ξανά) στην Παλμέιρας.

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ κατέκτησε ξανά τον τίτλο του πρωταθλητή Λατινικής Αμερικής για δεύτερη σερί χρονιά με την Παλμέιρας να επικρατεί με 2-1 της Φλαμένγκο στο Σεντενάριο του Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης και να φτάνει τους τρεις τίτλους στον συγκεκριμένο θεσμό, με τους δύο να έχουν την υπογραφή του Πορτογάλου.

Το εντυπωσιακό είναι πως η Παλμέιρας δεν είχε κερδίσει στα τελευταία ματς πρωταθλήματος τη Φλαμένγκο αλλά στον κρίσιμο τελικό – στην παράταση συγκεκριμένα – έφτασε στη μεγαλύτερη νίκη που θα ήθελε.

Να σημειωθεί εδώ πως η Παλμέιρας – πέταξε εκτός Σάο Πάολο και Ατλέτικο Μινέιρο – έχει τρεις χαμένους τελικούς στη διοργάνωση – αλλά και τρία τρόπαια πια – την ώρα που η Φλαμένγκο έχασε τον πρώτο της και έμεινε στα δύο τρόπαια, εκ των οποίων το τελευταίο κατακτήθηκε το 2019 με προπονητή τον Ζόρζε Ζεσούς!

Το γρήγορο γκολ του Βέιγκα έδιωξε το άγχος των τυπικά γηπεδούχων, αφού ο σκόρερ μετά το γύρισμα του Μάικε και το εύστοχο σουτ του ξεσήκωσε τους οπαδούς του και έδωσε σύνθημα για… πάρτι από νωρίς. Η Φλαμένγκο υποχρεώθηκε να πάρει την μπάλα στα πόδια της και να δημιουργήσει, δίχως να φανεί όμως απειλητική με εξαίρεση το σουτ του Ντε Αρασκαέτα που πήγε άουτ.

 

Οι παίκτες του Πορταλούπι ρίσκαραν αρκετά και άφησαν κενά στα μετόπισθεν, με τον Νταβίντ Λουίζ να μη βρίσκεται σε καθόλου καλή μέρα. Η ισοφάριση πάντως ήρθε στο 72′, όταν στο 72′ ο ήρωας του 2019 για τη Φλαμένγκο, Γκαμπιγκόλ, έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά και μπήκε στην περιοχή, έπιασε το διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Γουέβερτον που είχε κακή αντίδραση.

 

Η παράταση (προφανώς) και ήρθε αφού τα λεπτά που ακολούθησαν ως το 90′ είχαν αρκετή νευρικότητα και λίγες καλές φάσεις, με μηδενικό ρίσκο και από τις δύο πλευρές. Ο MVP και χρυσή αλλαγή με την έναρξη της παράτασης ήταν ο Ντέιβερσον. Και δικαίωσε απόλυτα τον Άμπελ Φερέιρα.

https://athlosnews.gr/epos-o-chrysos-skorer-tis-palmeiras-sto-koryfaio-theatro-ever-vid/

Ο Βραζιλιάνος πέρασε στη θέση του σκόρερ Βέιγκα και βρήκε δίχτυα μόλις τέσσερα λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς. Ο Νταβίντ Λουίζ έδωσε κακή πάσα στον Αντρέας Περέιρα που έδωσε… έτοιμο (!) το γκολ στον Βραζιλιάνο πρώην φορ της Λεβάντε και της Αλαβές και εκείνος με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Η Παλμέιρας άντεξε στην πίεση, οι παίκτες του Φερέιρα έπαιξαν και με τον χρόνο για να πανηγυρίσουν ΚΑΙ φέτος την κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες!

 

ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ – ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ 2-1 (παρ.) / 1-1 (κ.δ.)

ΣΚΟΡΕΡ: 5′ Βέιγκα, 95′ Ντέιβερσον / 72′ Γκαμπιγκόλ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πιτάνα (ΑΡΓ)

ΓΗΠΕΔΟ: Εστάδιο Σεντενάριο (Μοντεβιδέο)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πικέρες, Γκόμες, Μέλο / Κάιο, Γκαμπιγκόλ, Ντε Αρασκαέτα

ΠΑΛΜΕΙΡΑΣ (Αμπέλ Φερέιρα): Γουεβέρτον, Μάικε (108′ Μενίνο), Γκόμες, Λουάν, Πικέρες (113′ Φελίπε Μέλο), Ντανίλο (70′ Καρέιρο), Σκάρπα, Βέιγκα (91′ Ντέιβερσον), Ζε Ραφαέλ (82′ Ντανίλο), Ντουντού (77′ Ριμπέιρο), Ρόνι

ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ (Πορταλούπι): Άλβες, Ίσλα (79′ Ματεουζίνιο), Κάιο, Νταβίντ Λουίζ, Φιλίπε Λουίς (32′ Ρενέ), Αράο, Αντρέας Περέιρα (111′ Πέδρο), Έβερτον, Ντε Αρασκαέτα (111′ Βιτίνιο), Ενρίκε (91′ Κένεντι), Γκαμπιγκόλ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς