17.7 C
Athens

Κηφισιά – ΠΑΟΚ 1-3: Έσπασε το ρόδι με κέντρο και Ούντρις

Η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ είναι γεγονός. Απέναντι στη «διπρόσωπη» Κηφισιά, η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη πήρε τρίποντο στο Ζηρίνειο (1-3) δείχνοντας καλύτερη εικόνα από αυτή στη Σύρο έστω κι αν το επίπεδο Φοίνικα – Κηφισιάς δεν είναι ίδιο.

Οι φιλοξενούμενοι βασίστηκαν για ακόμα ένα ματς στον Ούντρις, βρέθηκαν σε καλή μέρα από τη θέση του σέρβις ενώ σταδιακά μπήκαν στην εξίσωση οι κεντρικοί και οι Έλληνες ακραίοι.

Στην αντίπερα όχθη, οι παίκτες του Γιάννη Ορφανού δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί από το σέρβις ενώ και στην υποδοχή αντιμετώπισαν προβλήματα. Στην επίθεση ξεχώρισαν οι Μαρκς – Κωτσάκης.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ανώτερος ο ΠΑΟΚ στο πρώτο σετ, προηγήθηκε με 1-4 χάρη στον άσο του Πετρέα, ωστόσο η Κηφισιά επέστρεψε χάρη στον άσο του Μαρκς. Ο ΠΑΟΚ διατήρησε το προβάδισμα που απέκτησε με τον Ούντρις (12-16) που ήταν το πρώτο βιολί στην επίθεση, ωστόσο οι γηπεδούχοι μείωσαν χάρη στον άσο του Λινάρδου (18-20) και μάλιστα με τη βοήθεια του Ντε Βάιερ και τον Μαρκς, με την ομάδα των βορείων προαστίων να μπαίνει στη διεκδίκηση του σετ. Ωστόσο, ο Ούντρις με ψυχραιμία τελείωσε το σετ και έκανε το 0-1 για τον ΠΑΟΚ (23-25).

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο δεύτερο σετ παρά την ψυχολογία που είχαν οι φιλοξενούμενοι. Και το λέμε αυτό γιατί μετά το 8-10 του Πετρέα για ανεξήγητο λόγο ο Γουόλς άρχισε να παίζει περισσότερο με τον Ούντρις με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να γίνει μονοδιάστατος στο παιχνίδι.

Η Κηφισιά ανέβασε την απόδοση της με τον Λινάρδο και τον Αμπράο, ισοφάρισε σε 15-15 και έτρεξε επιμέρους σερί 6-1 (19-16). Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να γυρίσει την κατάσταση με τον άσο του… άφαντου Κουκλίνσκι (22-21), ωστόσο με τον Βραζιλιάνο ακραίο τους και τον Μαρκς, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στα σετ (1-1) με 25-22.

Το τρίτο σετ ήταν ανταγωνιστικό πάλι από τα μισά του τρίτου σετ αφού παρά το εκρηκτικό ξεκίνημα των παικτών του Καλμαζίδη, η Κηφισιά έκανε το 8-8 με μπλοκ του Μίχαλι και προηγήθηκε με την άουτ επίθεση του Ούντρις.

Ο ΠΑΟΚ με μπλοκ και καλό σέρβις χάλασε την υποδοχή της Κηφισιάς και απέκτησε διαφορά τριών πόντων με τον Τζιουμάκα που ισορρόπησε την κατάσταση στα άκρα αντί του Κουκλίνσκι. Ένα μπλακ άουτ των γηπεδούχων και δύο πόντοι του ανεβασμένου (στο τρίτο σετ) Γουόλς, έδωσαν το σετ στην ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη (22-25).

Οι παίκτες του Γιάννη Ορφανού – όπως και κόντρα στον Παναθηναϊκό – έδειξαν να καταρρέουν πνευματικά και να χάνουν το καθαρό μυαλό στο τέταρτο σετ. Ο ΠΑΟΚ με κινητήριο μοχλό το κέντρο του (Πετρέας – Μπράουν­) και τις άριστες επιθέσεις του Ούντρις έφτασε στο +8 (4-12) και συντήρησε τη διαφορά – παρά τη μίνι αντεπίθεση της Κηφισιάς (20-24) – για να σφραγίσει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα με 1-3 σετ χάρη στην επίθεση του Κουκλίνσκι (20-25).

ΤΑ ΣΕΤ: 1-3 (23-25, 25-22, 22-25)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς