17.1 C
Athens

Κατατέθηκε το Σχέδιο Νόμου, τελειώνει ο Βασιλακόπουλος

Κατατέθηκε στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τίτλο «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με την χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας και άλλες διατάξεις».

Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων είναι προγραμματισμένες για την Πέμπτη 7/11, τη Δευτέρα 11/11 και την Τετάρτη 13/11, ενώ στη συνέχεια το Σχέδιο Νόμου αναμένεται να πάρει το δρόμο προς την Ολομέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι στο τρίτο μέρος περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, το άρθρο 8 που περιορίζει τις θητείες των προέδρων των αθλητικών ομοσπονδιών (μέχρι τρεις με δυνατότητα για μία επιπλέον θητεία εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί το 70ο έτος της ηλικίας) και των εκτελεστικών μέλων των Δ.Σ. (έως δύο), προσμετρωμένων και των μέχρι τώρα θητειών.

Όπως αναφέρεται: «Δεν επιτρέπεται το ίδιο πρόσωπο να εκλεγεί πρόεδρος αθλητικής ομοσπονδίας περισσότερες από τρεις συνολικά φορές και σε οποιαδήποτε άλλη εκτελεστική θέση διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας περισσότερες από δύο συνεχόμενες φορές, πλήρους η μερικής θητείας.

Το παραπάνω όριο θητειών ως προς τον πρόεδρο δύναται να επεκταθεί για μία επιπλέον θητεία, εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί το 70ο έτος της ηλικίας του. Πρόσωπο που έχει υπηρετήσει επί δύο συνεχόμενες θητείες ως εκτελεστικό μέλος διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας, δύναται να επανεκλεγεί σε τέτοια θέση εφόσον μεσολαβήσει χρονική περίοδος είσαι με μία πλήρη θητεία. Μετά τη συμπλήρωση του παραπάνω ορίου ηλικίας που δύναται να εκλεγεί εκ νέου σε οποιαδήποτε θέση του διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδία».

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Πως οι πρόεδροι των ομοσπονδιών που έχουν συμπληρώσει τα 70 έτη ή/και έχουν δύο συνεχόμενες θητείες στον θώκο δεν μπορούν να εκλεγούν εκ νέου. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι 80 χρονών κάτι που συνεπάγεται πως με το νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο δεν έχει τη δυνατότητα να βρεθεί στην κεφαλή της Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρισης. Το ίδιο ισχύει και για τον επί πολλά χρόνια πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Δημήτρη Διαθεσόπουλο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς