16.7 C
Athens

Κάσμαρτσικ στο FWS: «Κάθε νίκη για την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα είναι επιτυχία»

Ο βοηθός προπονητή της Εθνικής Φινλανδίας, Όσκαρ Κάσμαρτσικ μιλά στο FWS για την κλήρωση Φινλανδίας και Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών

Μιλώντας αποκλειστικά στο FWS, ο βοηθός προπονητή στην Εθνική Φινλανδίας και πρώην προπονητής του Φοίνικα Σύρου, Όσκαρ Κάσμαρτσικ, σχολίασε την κλήρωση της Εθνικής ομάδας της Φινλανδίας καθώς και της Ελλάδας.

Επιπλέον, ο Πολωνός κόουτς μίλησε και για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Φοίνικα, Σάμουλι Καϊσλάσαλο.

Αναλυτικά όσα μας είπε:

Για την κλήρωση της Εθνικής Φινλανδίας (ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο πασαδόρος του Ολυμπιακού, Έμι Τερβαπόρτι) και τους στόχους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: «Ήταν μια αρκετά καλή κλήρωση για εμάς. Έχουμε μία πολύ δυνατή ομάδα τη Ρωσία, μια σκληρή αλλά όχι ανίκητη ομάδα όπως η Σλοβενία και οι υπόλοιπες είναι ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Ο στόχος μας είναι η τρίτη θέση στον όμιλο (σ.σ. οι τέσσερις πρώτες δίνουν πρόκριση στους «16» κορυφαίους), αλλά ειλικρινά πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε και τη Σλοβενία.»

Για την κλήρωση της Εθνικής Ελλάδας: «Για να είμαι ειλικρινής απογοητεύτηκα. Είχα στο μυαλό μου το ονειρικό γκρουπ με Πολωνία και Ελλάδα μέσα, αλλά ήμουν άτυχος αυτή τη φορά. Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολο γκρουπ και επανέρχεται στη διοργάνωση μετά από δέκα χρόνια, οπότε για να είμαι ειλικρινής, κάθε νίκη σ’ αυτό τον όμιλο θα πρέπει να θεωρηθεί επιτυχία. Η Ελλάδα πρέπει αρχικά να το χαρεί από το να το πιέσει για να πετύχει αρκετούς στόχους».

Παράλληλα, μας έκανε κι ένα σχόλιο για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της πρώην ομάδας του, Φοίνικα Σύρου, τον Σάμουλι Καισλάσαλο, που αποτελεί τον αντικαταστάτη του Τόμισλαβ Ντόκιτς στη διαγώνιο: «Πιστεύω ότι είναι μία καλή κίνηση και των δύο πλευρών. Έχει μεγάλη προοπτική ως παίκτης. Είναι νέος και ταλαντούχος, έχει παίξει σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και έχει ήδη διεθνή εμπειρία. Είναι δύσκολο που θα βρεθεί για πρώτη φορά «εκτός συνόρων” κι αυτό είναι το μεγάλο ερωτηματικό. Πως θα ανταποκριθεί σ’ αυτή την εμπειρία. Σαν παίκτης το χρειάζεται γιατί θα ωριμάσει γρήγορα. Είναι έτοιμος να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα με τις ικανότητες που έχει. Έχει φυσική και αθλητική ικανότητα και επιθετικά μπορεί να γίνει ο ηγέτης του Φοίνικα. Είναι σημαντικό να μην περιμένουν οι οπαδοί έναν… δίδυμο αδερφό του Ντόκιτς. Ο Σάμουλι είναι λιγότερο χαρισματικός ως νέος παίκτης, θα έχει σκαμπανεβάσματα, αλλά συνολικά τον θεωρώ εξαιρετική κίνηση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς