16.6 C
Athens

Ισπανία – Γαλλία 1-2: Ληστεία… μετά φόνου στον τελικό του Nations League! (vid)

Η UEFA έστειλε με το ζόρι τη Γαλλία στο μουντιάλ από σήμερα, με γκολ - οφσάιντ για το οποίο δεν προβλήθηκε ποτέ ριπλέι με γραμμή που να επιβεβαιώνει την άποψη διαιτητών και VAR

Στην εποχή του VAR το είδαμε ΚΑΙ αυτό! Η Γαλλία με ένα γκολ-οφσάιντ του Κιλιάν Εμπαπέ, πανηγύρισε την κατάκτηση του Nations League στο Μιλάνο με ανατροπή απέναντι στην Ισπανία (2-1) και πήρε στα χέρια της το βαρύτιμο τρόπαιο.

Το παράξενο είναι πως δεν δόθηκε ποτέ από την UEFA το πλάνο με τη γραμμή που να πιστοποιεί πως το γκολ του σούπερ σταρ της Παρί είναι καθαρό και οι Ισπανοί έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται σε μια φάση που δεν χρειάζεται το ριπλέι στη συγκεκριμένη φάση για να επιβεβαιωθεί πως ο Εμπαπέ είναι εκτεθειμένος.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΑΣΗ

 

Συνολικά το πρώτο ημίχρονο στο Τορίνο θα ξεχαστεί γρήγορα. Η Ισπανία όπως αναμενόταν είχε την κατοχή της μπάλας σε ποσοστό 64% αλλά μόλις τρεις τελικές δημιούργησε, ωστόσο πέτυχε να μην απειληθεί καθόλου από την… ανύπαρκτη ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν.

Το δεύτερο μέρος ήταν εντελώς διαφορετικό, με τους Γάλλους να ανεβάζουν τον ρυθμό στο Μιλάνο. Οι τυπικά γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Κουντέ σε σέντρα του Ρόδρι, ωστόσο ο Τέιλορ μέσω VAR δεν έδειξε την παραμικρή παράβαση. Ο Τεό Ερναντές σημάδεψε το δοκάρι στη μεγαλύτερη ευκαιρία των Γάλλων πριν το 1-0.

Οι Ίβηρες προηγήθηκαν στο 64ο λεπτό με τον Ογιαρθάμπαλ από πλάγια θέση και υπό την πίεση του Ουπαμεκανό να εκτελεί με διαγώνιο σουτ τον Λορίς.

 

Ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα, ο φορμαρισμένος Καρίμ Μπενζεμά με ένα καταπληκτικό σουτ με φάλτσα σημάδεψε το αριστερό παράθυρο του Σιμόν, ο οποίος δεν κατάφερε να απομακρύνει παρότι βρήκε την μπάλα με τις άκρες των δαχτύλων του.

 

Η ανατροπή, με την επίμαχη φάση που θα συζητηθεί ακόμα περισσότερο, ολοκληρώθηκε στο 80′ με τον Εμπαπέ να φεύγει εκτεθειμένος στην πλάτη της άμυνας των Ισπανών και να πλασάρει τον Σιμόν για το 1-2.

Ο Λουίς Ενρίκε έκανε κάποιες αλλαγές, ενώ οι παίκτες του έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες. Ο Ογιαρθάμπαλ και ο Φορνάλς δεν κατάφεραν να νικήσουν τον ασταμάτητο Λορίς που κράτησε το 1-2, απορρόφησε την πίεση και στο τέλος η ομάδα του κατέκτησε το τρόπαιο.

Θυμίζουμε πως η Ιταλία κατέλαβε την τρίτη θέση στην τελική φάση του τουρνουά καθώς επιβλήθηκε με 2-1 του Βελγίου στον μικρό τελικό που διεξήχθη στο Τορίνο.

 

 

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ 1-2

Σκόρερ: 64′ Ογιαρθάμπαλ / 66′ Μπενζεμά, 80′ Εμπαπέ

Γήπεδο: Σαν Σίρο, Μιλάνο

Διαιτητής: Τέιλορ (ΑΓΓ)

Κίτρινες: Λαπόρτ / Πογκμπά, Κουντέ, Εμπαπέ

ΙΣΠΑΝΙΑ (Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Γκαρσία, Λαπόρτ, Αλόνσο, Γκάβι (75′ Κόκε), Μπουσκέτς, Ρόδρι (84′ Φορνάλς), Φεράν Τόρες (84′ Μερίνο), Σαράμπια (61′ Πίνο), Ογιαρθάμπαλ

ΓΑΛΛΙΑ (Ντεσάν): Λορίς, Κουντέ, Βαράν (43′ λ.τρ. Ουπαμεκανό), Κιμπεμπέ, Τεό Ερναντές, Πογκμπά, Τσουαμενί, Παβάρ (79′ Ντιμπουά), Γκριεζμάν (90+2′ Βερετού), Εμπαπέ, Μπενζεμά

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς