19.3 C
Athens

Ιωνικός – Ολυμπιακός 59-98: Έκανε… προπόνηση στη Νίκαια χωρίς να πατήσει γκάζι!

Ακόμα και χωρίς Σλούκα και Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε πως η διαφορά του με την ομάδα της Νίκαιας είναι χαώδης - Τα έσοδα του φιλικού, υπό την αιγίδα της AHEPA, θα διατεθούν για αγορά πυροσβεστικού οχήματος που θα δοθεί στη Βόρεια Εύβοια

Το παραμικρό περιθώριο δεν άφησε στον Ιωνικό ο Ολυμπιακός, στο πρώτο του φιλικό ματς για τη νέα σεζόν μπροστά σε κόσμο και επί ελληνικού εδάφος. Στο κλειστό του Πλάτωνα βρέθηκε πολύς κόσμος σε μια αναμέτρηση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά ενός πυροσβεστικού οχήματος που θα δωρισθεί στη Βόρεια Εύβοια. Όλα αυτά υπό την αιγίδα του τμήματος Maritime Chapter St. Nicholas της AHEPA.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε πλήρως και η διαφορά ποιότητας και κλάσης των δύο ομάδων ήταν χαώδης (59-98) έστω κι αν ακόμα οι Ερυθρόλευκοι έχουν δώσει μόλις δύο φιλικά.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε στη 12άδα της τον ταλαντούχο Μόουσα και τον Χρηστίδη που αγωνιζόταν στη Β’ την περασμένη σεζόν, ενώ εκτός έμεινε ο Κώστας Σλούκας που δεν προπονήθηκε λόγω ίωσης τις προηγούμενες μέρες καθώς και ο Κώστας Παπανικολάου που ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα επιγονατιδικού αριστερού γόνατος.

Η αρχική πεντάδα απαρτίστηκε από τους Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, ΜακΚίσικ, Βεζένκοφ και Φαλ, με τον πρώτο να αναλαμβάνει δημιουργικό ρόλο και τους άλλους δύο γκαρντ να έχουν εκτελεστικό ρόλο. Το 0-12 στα πρώτα λεπτά αποτυπώνει την κυριαρχία των Ερυθρόλευκων στο καλάθι και στην περιφέρεια.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με τον Κολοβέρο (παραχωρήθηκε δανεικός από τον Ολυμπιακό) να είναι ουσιαστικά ο κινητήριος μοχλός για την ομάδα της Νίκαιας αφού η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα (ο Ζαν Σαρλ αγωνίστηκε και στη θέση «5») έκλεισε εξαιρετικά τον Χουγκάζ και χάλασε τις προσπάθειες των γηπεδούχων.

Πολύ καλή εικόνα είχε ο Λούντζης για τους Ερυθρόλευκους, ενώ ο Ιωνικός εμφανίστηκε πολύ καλύτερος στο τρίτο δεκάλεπτο. Όταν όμως έκανε να πλησιάσει, ο Ολυμπιακός «δάγκωνε» ξανά σε άμυνα και επίθεση, κάτι που του επέτρεψε να μετατρέψει τα τελευταία λεπτά σε διαδικαστική υπόθεση.

Τα δεκάλεπτα: 8-21, 28-46, 47-70, 59-98.

Ολυμπιακός: Γουόκαπ 3 (1τρ., 2 ριμπ., 7 ασ.), Ντόρσεϊ 12 (2τρ., 1 ριμπ., 4 ασ.), Λούντζης 6 (5ριμπ., 3 ασ., 1 κλ.), Λαρεντζάκης 10 (2τρ., 3 ριμπ., 4 ασ., 1 κλ, 1 κοψ.), Μουόσα, Φαλ 10 (8 ριπμ., 1 ασ., 1κλ., 1 κόψ.), Μάρτιν 8 (6 ριμπ., 1 κόψ.), Βεζένκοφ 15 (3τρ., 6 ριμπ., 2ασ.), Πρίντεζης 14 (2τρ., 2 ριμπ., 2 ασ.), Ζαν Σάρλ 8 (2 ριμπ., 5 ασ., 2 κλ., 2 κοψ.), ΜακΚίσικ 12 (2τρ., 4ριμπ., 5 ασ., 1 κλ.).

Ionikos Nikaia BC HNC Revolution: Τζερμάν 14 (1), Μούρτος 10 (2), Λιακόπουλος 1, Αρσενόπουλος, Κολοβέρος 8, Χουγκάζ 6 (1), Γκιουζέλης, Μουχαϊμιν, Αθηναίου 6, Γόντικας 11, Οκεκουόγεν 2.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς