21.4 C
Athens

Ο Λάμπρου «τίναξε στον αέρα» το ματς Ξάνθη – Λάρισα

Η Ξάνθη κατάφερε να κερδίσει με 1-0 στα Πηγάδια τη «λαβωμένη» ΑΕΛ των 9 παικτών, με πέναλτι του Γέντριτσεκ

Το παιχνίδι ανάμεσα στην Ξάνθη και τη Λάρισα είχε πρωταγωνιστή και μάλιστα αρνητικό τον διαιτητή από την Εύβοια Γιώργο Λάμπρου. Στα Πηγάδια, ο διαιτητής Λάμπρου αποφάσισε να κλέψει την παράσταση και τη δόξα από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του αγώνα που είναι οι ποδοσφαιριστές.

Τα… έργα του Λάμπρου ξεκίνησαν στο 10′ όταν αν και είδε τη φάση του «δολοφονικού» μαρκαρίσματος του Ντε Λούκας στον Μιλοσάβλιεβιτς, επέλεξε να βγάλει την κίτρινη, αντί για την κόκκινη κάρτα από το τσεπάκι του. Κι όμως αυτό ήταν μόνο η αρχή…

Στη συνέχεια απέβαλλε με αυστηρή (δεύτερη κίτρινη) τον Ζίζιτς για τράβηγμά του πάνω στον Κάστρο. Το διαιτητικό… μενού εκτός των άλλων είχε και λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ, ενώ αποκορύφωμα ήταν, όταν στο 80′ είδε… πέναλτι σε ανατροπή του Μπρίτο, έξω από την περιοχή από τον Γκόλια.

Το αγωνιστικό μέρος

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απελπιστικά κακό και οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να παράξουν σχεδόν καμία ευκαιρία. Μπορεί η Ξάνθη να μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και να έδειξε ότι θέλει να επιβάλλει το παιχνίδι της και το ρυθμό της, ωστόσο η ΑΕΛ ισορρόπησε το ματς και οι φάσεις μειώθηκαν δραματικά στα Πηγάδια.

Βέβαια στο πρώτο μέρος δεν βοήθησε στο να βρουν ρυθμό οι παίκτες τόσο ο κακός αγωνιστικός χώρος σε ορισμένα σημεία όσο και τα πολλά φάουλ που γινόντουσαν από τις δύο πλευρές. Ο διαιτητής μάλιστα δεν εξάντλησε την αυστηρότητά του σε 2-3 φάσεις και έμεινε μόνο στην κίτρινη κάρτα. Τελικά, στο 43’ ο Ζίζιτς αποβλήθηκε για την ΑΕΛ, αντικρίζοντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το δεύτερο ημίχρονο κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με το πρώτο μέρος. Πολλά φάουλ, κακός ρυθμός, ελάχιστες καλές στιγμές και ακόμα μια αποβολή. Οι δύο ομάδες ήταν φανερό ότι βρισκόντουσαν σε κακή βραδιά και δεν μπορούσαν να παράξουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Τα πολλά λάθη επίσης ήταν ακόμα ένα στοιχείο που έδειχνε την κακή μέρα των ποδοσφαιριστών.

Η Ξάνθη πάντως ήταν καλύτερη στο δεύτερο μέρος και όντας αρκετά πιο κινητική προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα της ΑΕΛ. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα έμειναν στο 73’ με 9 παίκτες, καθώς ο Καρανίκας αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και ακολούθησε το δρόμο προς τα αποδυτήρια. Όπως ήταν λογικό οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν και η πίεση της Ξάνθης αυξήθηκε περισσότερο, προκειμένου να πάρει τη νίκη.

Παρ’ όλα αυτά η Ξάνθη βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και να λύσει το γόρδιο δεσμό. Συγκεκριμένα ο Μπρίτο έκανε μια κούρσα από τα αριστερά και ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, για να δώσει ο διαιτητής πέναλτι. Ο Γέντριτσεκ στο 81’ σημάδεψε σωστά από την άσπρη βούλα και έκανε το 1-0. Ένα γκολ που ήταν πολύ σημαντικό όσον αφορά και τη βαθμολογική άνοδο της Ξάνθης, καθώς την πάει στην έβδομη θέση.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς