17.7 C
Athens

Η «Βανέσα Αδαμοπούλου θα σας γελάσω…» απαντά στο καυστικό σχόλιο της Ελενας Ακρίτα

Τι απάντησε η τραγουδίστρια στη δημοσιογράφο για το κείμενό της περί «διάσημων» τύπου «Ντάνος του Survivor» που παρακολουθούν παραστάσεις στην Επίδαυρο, το οποίο περιελάμβανε και την ίδια

Eνα κείμενο με τίτλο «Η Επίδαυρος και ο Ντάνος του Survivor», που έγραψε η δημοσιογράφος Ελενα Ακρίτα στη στήλη της στην εφημερίδα «Τα Νέα», στάθηκε αφορμή για μια… ιδιαίτερη απάντηση από πλευράς της τραγουδίστριας Βανέσας Αδαμοπούλου, την οποία συμπεριελάμβανε, μάλλον με υποτιμητικό τρόπο, στο άρθρο.

Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο της η καταξιωμένη δημοσιογράφος εξέφραζε τον προβληματισμό της για τη διασημότητα των προσώπων της showbiz που σπεύδουν να παρακολουθήσουν παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Και αναρωτιόταν τι είναι χειρότερο, να θεωρούν τους εαυτούς τους «διάσημους» ή να τους πλασάρουν ως «διάσημους» οι «lifestyleλίστες της Πέρα Ρεματίτσας».

Ανάμεσα σε αυτούς τους «διάσημους» δίπλα στο όνομα των οποίων έγραφε την ιδιότητά τους,  συμπεριελάμβανε και την Βανέσα Αδαμοπούλου χωρίς να αναφέρει ότι είναι τραγουδίστρια. «Βανέσα Αδαμοπούλου, θα σας γελάσω», έγραψε χαρακτηριστικά.

Κάτι που η τραγουδίστρια δεν άφησε αναπάντητο, θα έλεγε μάλιστα κανείς ότι η απάντησή της ήταν όχι μόνο κόσμια, αλλά και αποστομωτική.

Το κείμενο της Ελενας Ακρίτα

Ο τίτλος της ψιλογκόσιπ ιστοσελίδας ήταν «Οι διάσημοι στο φεστιβάλ Επιδαύρου». Κλικάρει η Κατίνα μέσα μου να δει τους πυλώνες του πολιτισμού κι οι βασικοί παίκτες είναι «ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος με την Νατάσα Καλογρίδη, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, η Τζένη Μπότση, η Σάσα Σταμάτη και η Βανέσα Αδαμοπούλου». Κάποιους τους ήξερα κι από χτες, κάποιους τους μαθαίνω σήμερα: η Νατάσα Καλογρίδη είναι η συνοδός του Λυκουρέζου, η Σάσα Σταμάτη επιτυχημένη παρουσιάστρια, η Βανέσα Αδαμοπούλου θα σας γελάσω. Και -επειδή το Ιντερνετ είναι πηγή γνώσης- ο Γιώργος Αγγελόπουλος είναι, λέει, ο Ντάνος του «Survivor».

Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο. Ολοι αυτοί να θεωρούν τους εαυτούς τους «διάσημους»; ′Η να τους πλασάρουν ως «διάσημους» οι lifestyleλίστες της Πέρα Ρεματίτσας; Θα μου πεις ο Ντάνος του Survivor δεν έχει δικαίωμα να πάει στην Επίδαυρο; Αναφαίρετο -αν πλήρωσε εισιτήριο. Αν όμως τον καλούν ως «επίσημο», τότε ναι, έχουμε θεματάκι. Αλίμονο αν, για να κόψει εισιτήρια η παράσταση, πρέπει να παραστούν παίκτες ριάλιτι. Αυτό πονάει, τέρμα.

Δεν είμαι (τόσο) τρελή και δεν μιλάω για την Επίδαυρο της Κατίνας Παξινού, της Ελένης Παπαδάκη, του Κουν, της Συνοδινού, του Μινωτή, της Αρώνη, της Μαρίας Κάλλας και και και. Η δική μου γενιά αυτά δεν τα πρόλαβε. Αλλωστε και τότε και τώρα, η Επίδαυρος φιλοξενεί παραστάσεις καλές, κακές, μέτριες, έξοχες, πατάτες. Ο χρόνος δεν είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ που εξωραΐζει το παρελθόν. Ομως, από το σημείο αυτό έως τους κατά φαντασίαν ημιδιασήμους τζαμπατζήδες, η απόσταση είναι τεράστια. Και δεν είμαστε διατεθειμένοι να την διανύσουμε, όχι όλοι τουλάχιστον.

Ρεαλιστές είμαστε, το ξέρουμε πως η Κατίνα Παξινού δεν μένει πια εδώ αλλά μη φτάσουμε στο άλλο άκρο. Κι ας ελπίσουμε τουλάχιστον πως το αρχαίο θέατρο Επιδαύρου δεν θα φιλοξενήσει το επόμενο «Power of love».

Η απάντηση της Βανέσας Αδαμοπούλου

Η απάντηση της Βανέσας Αδαμοπούλου «σφάζει με το βαμβάκι». Ηρθε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook όπου αναφέρει στην Ελενα Ακρίτα («απολογείται σε εκείνη προσωπικά», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά) πως παρακολούθησε την παράσταση ως «επίσημη προσκεκλημένη», λόγω του ότι στους «Αχαρνής» πρωταγωνιστεί ο σύζυγός της.

«Αξιότιμη κ. Ελενα Ακρίτα,

Θα ήθελα να απολογηθώ, σε σας προσωπικά, που παρακολούθησα, ως «επίσημη προσκεκλημένη» στην Επίδαυρο, την παράσταση «Αχαρνής», στην οποία πρωταγωνιστεί ο σύζυγός μου».

Ως γνωστόν, η Βανέσα Αδαμοπούλου είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Ιωάννη Παπαζήση, ο οποίος είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης «Αχαρνής» (σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου), καθώς υποδύεται τον Ευριπίδη. Οι άλλοι τέσσερις είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης, στο ρόλο του Δικαιόπολι, ο Παύλος Χαϊκάλης (Λάμαχος), ο Κώστας Κόκλας (Μεγαρίτης) και ο Τάκης Παπαματθαίου (Θηβαίος).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς