25.9 C
Athens

Η Ντιναμό Κιέβου θα δώσει φιλικά φιλανθρωπικού χαρακτήρα με μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες

Η Ουκρανία βρίσκεται σε πόλεμο εδώ και έναν μήνα από το ξεκίνημα της εισβολής των Ρώσων στη χώρα, με την κατάσταση να είναι δραματική και τις αθλητικές δραστηριότητες να έχουν διακοπεί μέχρι νεωτέρας. Η σεζόν δεν θα ολοκληρωθεί και οι ομάδες προσπαθούν να ενισχύσουν τον στρατό με κάθε τρόπο.

Η Ντιναμό Κιέβου θα βρίσκεται στο Βουκουρέστι τις επόμενες μέρες και θα ξεκινήσει μια μικρή προετοιμασία υπό τις οδηγίες του προπονητή της, Μιρτσέα Λουτσέσκου, με το μέλλον όσον αφορά σε επίσημες αναμετρήσεις να είναι άγνωστο.

Το σίγουρο είναι πως οι Ουκρανοί προγραμμάτισαν μια σειρά από σπουδαίες αναμετρήσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα με ομάδες από τα μεγάλα πρωταθλήματα. Έτσι, το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου, η Ντιναμό θα δώσει στη Ρουμανία αλλά και σε άλλες χώρες τα φιλικά παιχνίδια με το μήνυμα: «Σταματήστε τον πόλεμο».

Στόχος των αγώνων είναι η ενημέρωση του κόσμου για τον πόλεμο, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν στην Ουκρανία. Τα παιχνίδια μάλιστα θα είναι τηλεοπτικά, ενώ αστέρια της ουκρανικής τέχνης θα δώσουν το παρών με τον δικό τους τρόπο.

Η επίσημη ενημέρωση της Ντιναμό αναφέρει πως μέσα στο επόμενο δίμηνο θα αντιμετωπίσει τις Ντόρτμουντ, Παρί, Στεάουα, Λέγκια, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Μπενφίκα, Άγιαξ, Σπόρτινγκ, Βασιλεία και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τη Μάντσεστερ Σίτι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς