18.6 C
Athens

Η Ναρμπόν κατέκτησε το Challenge Cup στο χρυσό σετ απέναντι στη Χάλκμπανκ!

Τέτοιες ανατροπές σαν αυτή που πέτυχε η Ναρμπόν απέναντι στη Χάλκμπανκ στον δεύτερο τελικό για το Challenge Cup δεν τις συναντάς συχνά. Οι Γάλλοι κατέκτησαν το ευρωπαϊκό τρόπαιο της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της CEV σε ένα επικό ματς που διήρκησε 168′ στη Narbonne Arena και δεν έπεφτε καρφίτσα (3.600 θεατές έδωσαν το παρών).

Η Ναρμπόν στην οποία είχε παίξει τη σεζόν 2016-2017 ο πασαδόρος του Ολυμπιακού, Κώστας Προύσαλης ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ απέναντι στην απίθανη Χάλκμπανκ που έκανε τρομερή πορεία, απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά και κέρδισε με καθαρό σκορ το πρώτο ματς στην Τουρκία.

Ωστόσο, οι Γάλλοι επεφύλαξαν εκπλήξεις στη ρεβάνς και όχι μόνο βρήκαν την καθαρή νίκη που χρειάζονταν (3-1) αλλά κατέκτησαν και το χρυσό σετ με δραματικό τρόπο (21-19)! Η ομάδα του Γκιγέρμο Φαλάσκα ήταν απολύτως διαβασμένη και παρά την τρομακτική πίεση που δέχθηκε στο σέρβις (7 άσσοι για τους Τούρκους) φρόντισε να κλείσει τον κάκιστο Ερνάντες (είχε το απογοητευτικό 24% στην επίθεση με 7/29).

Οι γηπεδούχοι με τη δυναμική που τους έδωσε η έδρα έβγαλαν τρομερή ενέργεια στο μπλοκ (17 συνολικά) και οι δύο ακραίοι της Μπασερό και Τζανότι έκαναν μαγική εμφάνιση με 48 πόντους και καταπληκτική υποδοχή. Η επίθεση του τελευταίου και το μπλοκ του Σέρμπα χάρισαν στους Γάλλους το πρώτο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο την ώρα που η Χάλκμπανκ δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που της συνέβη…

ΤΑ ΣΕΤ: 3-1 (25-22, 22-25, 25-23, 25-19)  ΧΡΥΣΟ ΣΕΤ: 21-19 σε 168′.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς