19.7 C
Athens

Γιουνάιτεντ – Σίτι 1-3: Θρίαμβος των «Πολιτών» στο ντέρμπι του Μάντσεστερ

Υγιεινός… περίπατος αποδείχθηκε για τη Μάντσεστερ Σίτι ο πρώτος ημιτελικός του Λιγκ Καπ κόντρα στη… μισητή αντίπαλο της πόλης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βρίσκεται σε τραγική αγωνιστική κατάσταση το τελευταίο διάστημα.

Οι «Πολίτες» ήταν καταιγιστικοί και ουσιαστικά πήραν ρεβάνς για την εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα πριν από μερικές εβδομάδες. Παράλληλα, βρίσκονται με το ένα πόδι στον τελικό της διοργάνωσης, μια ανάσα από το να διεκδικήσουν έναν ακόμα τίτλο.

Η… πρόκριση κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο, όταν οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα έκαναν κυριολεκτικά ό,τι ήθελαν στο γήπεδο με τον Ντε Μπρούινε να αποδεικνύει πως διάγει περίοδο εξαιρετικής φόρμας και να είναι μέσα σχεδόν σε όλες τις φάσεις. Μάλιστα, αν ο Στέρλινγκ δεν αστοχούσε από καλές θέσεις τότε το αποτέλεσμα της νίκης (1-3) θα έπαιρνε μεγαλύτερες… διαστάσεις.

Ο Μπερνάρντο Σίλβα με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ άνοιξε το σκορ στο 12′, ενώ στο 33′ ο Πορτογάλος έβγαλε κάθετη για τον Μαχρέζ που πέρασε τον Ντε Χέα και έγραψε το 0-2. Το 0-3 του πρώτου μέρους διαμόρφωσε στο 39′ με αυτογκόλ ο Αντρέας Περέιρα ύστερα από την εξαιρετική αντεπίθεση και προσπάθεια του Ντε Μπρούινε.

Στη συνέχεια, η Σίτι κατέβασε ταχύτητα και η Γιουνάιτεντ το εκμεταλλεύτηκε για να μειώσει στο τελικό 1-3 με τον Ράσφορντ στο 70′ από την ασίστ του Γκρίνγουντ.

Πρόγραμμα και αποτελέσματα:

Τρίτη 7/1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-3 (70′ Ράσφορντ / 12′ Μπερνάρντο Σίλβα, 33′ Μαχρέζ, 39′ αυτ. Περέιρα)

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (29/1, 21:45)

Τετάρτη 8/1

Λέστερ – Άστον Βίλα (22:00)

Άστον Βίλα – Λέστερ (28/1, 21:45)

ΤΕΛΙΚΟΣ (1/3)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς