20.2 C
Athens

Γιατί να ταλαιπωρήσει με ένα ακόμα ταξίδι τη Μονακό;

Ο Ολυμπιακός καλείται απόψε να... απαλλάξει τους Μονεγάσκους από το μαρτύριό τους, πείθοντάς τους ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξαναμπούν στο αεροπλάνο για Ελλάδα!

Λίγες ώρες πριν το τέταρτο ματς της ομολογουμένως μακράν κορυφαίας σειράς των φετινών πλέι οφ της Euroleague, νιώθεις πως στο συναπάντημα Ολυμπιακού και Μονακό τα έχεις δει όλα. Μια θριαμβευτική παράσταση των Πειραιωτών στο πρώτο παιχνίδι, την πιο βαριά ήττα τους στη χρονιά δυο μέρες μετά και ένα εκπληκτικό διπλό στο Μόντε Κάρλο σε ματς που οι Μονεγάσκοι επέστρεψαν από το -15 στην τελευταία περίοδο και λίγο έλειψε να το πάρουν.

Κάθε 40λεπτο και διαφορετικό σενάριο. Εκτός ίσως από δυο σταθερές που παραμένουν αμετάβλητες. Η μια είναι ο Γουόκαπ που κάνει τα ματς της ζωής του, όχι μόνο στις δυο νίκες αλλά και στο στραπάτσο του Game 2. Όσο βρισκόταν εκείνος στο παρκέ, ο Ολυμπιακός δεν έβγαινε ποτέ ζημιωμένος, κάτι που αποδεικνύεται και από το -1 στο +/- της στατιστικής του.

Η έτερη σταθερά ασφαλώς έχει να κάνει με τους διαιτητές. Είτε ήταν ο κυρ Λαμόνικα, είτε ο μαστρο-Πουκλ, είτε η Αννούλα η Πάντερ, το πηλίκο ήταν το ίδιο: προκλητικά σφυρίγματα που σε κάποιες περιπτώσεις έκαναν ακόμα και τους πιο ουδετέρους μπασκετόφιλους στην Ευρώπη να μένουν με το στόμα ανοιχτό. Όπως καλή ώρα εκείνη η αδιανόητη απόφαση στη φάση που ο Μπέικον αρχικά πήγε να καρυδώσει και στη συνέχεια πέταξε κάτω με μίσος τον Παπανικολάου.

https://athlosnews.gr/l-equipe-o-beikon-glitose-to-ntiskalifie/

Ακόμα και στο πιο «ελαστικό» NBA, μια τέτοια κίνηση που μάλιστα προήλθε απρόκλητα αλλά και παρέμεινε αναπάντητη από το θύμα, θα οδηγούσε χωρίς δεύτερη σκέψη σε ντισκαλιφιέ και πιθανότατα τιμωρία κάποιων αγωνιστικών. Στην «αυστηρή» Euroleague πάλι, οι κανονισμοί έγιναν λάστιχο και όχι μόνο ο Μπέικον δεν αποβλήθηκε, αλλά πήρε και τεχνική ποινή ο Παπανικολάου επειδή… κάθισε και τις έφαγε!

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ήδη καταγράψει κάμποσες υπερβάσεις στη φετινή σεζόν. Η δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο ήταν η καλύτερη που πήραν ποτέ στο τωρινό φορμάτ της Euroleague, το οποίο προβλέπει πρωτάθλημα και όχι ομίλους. Η δε νίκη την περασμένη Τετάρτη ήταν η πρώτη εκτός έδρας σε Game 3 για τον Ολυμπιακό και μάλιστα ήρθε με το πιστόλι στον κρόταφο.

Τι απομένει ακόμη για συμπληρωθεί το τρίπτυχο της υπέρβασης στον δρόμο προς το Βελιγράδι; Ένα back to back «διπλό», κάτι που δεν έχουν επιτύχει ποτέ οι Πειραιώτες, ανεξάρτητα από το αν το πλεονέκτημα έδρας ήταν δικό τους ή του αντιπάλου τους. Από τη στιγμή που είναι πλέον ξεκάθαρο ότι σε ενδεχόμενο πέμπτο ματς ή θα νικήσουν αυτοί ή θα… χάσει η Μονακό, γιατί να αφήσουν τους Μονεγάσκους να ταλαιπωρούνται με ένα ακόμη ταξίδι και να μη βάλουν τέλος στο… μαρτύριό τους από σήμερα;

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς