18.2 C
Athens

Formula 1: Νικητές από την Pole Position στην πίστα του Σπα

Αρκετά πρωτότυπος αποδείχθηκε ο αγώνας της Formula 1 στην πίστα του Σπα στο Βέλγιο, καθώς νικητής αναδείχθηκε ο Μαξ Φερστάπεν, σε ένα GP που όταν ξεκίνησε, οι πιλότοι έκαναν δύο γύρους πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας και στη συνέχεια απέσυραν στα πιτς τα μονοθέσιά τους εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Ο καιρός δεν επέτρεψε στους οδηγούς να δείξουν τις ικανότητές τους και το Γκραν Πρι του Βελγίου ολοκληρώθηκε χωρίς να ξεκινήσει. Η FIA αποφάσισε ότι οι βαθμοί που θα πάρουν οι νικητές θα είναι μισοί κι έτσι ο Φερστάπεν αναδείχθηκες πρώτος με 12.5, ο Τάσελ πήρε 9 και ο τρίτος, Χάμιλτον 7.5.

Στην πίστα του Βελγίου φαινόταν ότι δεν ήταν δυνατόν να τρέξουν τα μονοθέσια. Η βροχή έπεφτε ασταμάτητη και η ορατότητα ήταν… ανέκδοτο, οπότε οι συνθήκες δεν προσφέρονταν για αγώνα.

Για τον λόγο αυτό με την έναρξη του, τα αυτοκίνητα ασφαλείας μπήκαν μπροστά ώστε να τσεκάρουν ότι οι πιλότοι θα ήταν ασφαλείς. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν θα συνέβαινε, οπότε αρχικά αποφασίστηκε προσωρινή διακοπή, με την ευχή να σταματήσει για λίγο η θεομηνία και να μπορέσουν τα μονοθέσια να μπουν ξανά στην πίστα.

Μάταια όμως, αφού έπειτα από περίπου τρεις ώρες οι αγωνοδίκες έδωσαν εντολή να γίνουν δοκιμαστικοί γύροι, αλλά το πρόβλημα της ορατότητας παρέμενε, με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας και οι νικητές να πάρουν τους μισούς πόντους, αφού στον κανονισμό αναφέρεται ότι εφόσον έχουν συμπληρωθεί δύο γύροι, κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι συμπλήρωσαν οι Ρικιάρντο (6), Φέτελ (5), Γκάσλι (4), Οκόν (3), Λεκλέρκ (2), Λατίφι (1) και Σάινθ (0,5).

Στην κατάταξη των οδηγών ο Χάμιλτον παρέμεινε στην κορυφή με 202,5 πόντους, ενώ ο Φερστάπεν είναι δεύτερος με 199,5.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο το καραβάνι της Formula 1 θα μεταφερθεί στην Ολλανδία και την πίστα του Ζάντβουρτ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς