18.9 C
Athens

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 0-3: Μασούρας, ο μπουρλοτιέρης του Βοσπόρου! (vid)

Με τον Γιώργο Μασούρα να κάνει το ματς της ζωής του (δυο γκολ και μια ασίστ), ο Ολυμπιακός τίναξε στον αέρα τη Φενέρ και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που νικά μέσα στο «Σουκρού Σαράτσογλου»

Η δική του βραδιά! Ο ασταμάτητος Γιώργος Μασούρας «κατάπιε» τη Φενέρμπαχτσε του… παλιόφιλου Βίτορ Περέιρα και ο Ολυμπιακός άλωσε την Πόλη επικρατώντας με 3-0 και κάνοντας το 2/2 που τον φέρνει στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου με 6 βαθμούς!

 

Ο Ολυμπιακός, που ήταν διαβασμένος και ήξερε πώς να χτυπήσει στους κενούς χώρους της Φενέρμπαχτσε, προηγήθηκε μόλις στο 6ο λεπτό στο «Σουκρού Σαράτσογλου» μετά από καταπληκτική αντεπίθεση.

Μετά από κλέψιμο στον χώρο του κέντρου, ο Μασούρας έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά και άνοιξε στον Τικίνιο που βγήκε τετ α τετ και με υπέροχο σκάψιμο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

 

Οι Ερυθρόλευκοι δεν τα βρήκαν όλα ρόδινα στην Πόλη και δεν ήταν λίγες οι φορές που καρδιοχτύπησαν στο πρώτο τέταρτο του β’ μέρους. Στην πιο χαρακτηριστική χαμένη ευκαιρία των Τούρκων, ήταν ο Πέλκας εκείνος που ουσιαστικά χάλασε ένα σίγουρο στον Ένερ Βαλένσια, βάζοντας το κεφάλι του όσο χρειαζόταν ώστε να μπερδέψει τον συμπαίκτη του που ήταν μόνος απέναντι στον Βατσλίκ.

Και από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι αποδεικνύονταν ανεπαρκείς μπροστά στα ερυθρόλευκα καρέ, ήρθε η φάση του 0-2 για να σκοτώσει κάθε διάθεση αντίστασης των παικτών του Περέιρα! H τρομερή κατάσταση που βρίσκεται ο Γιώργος Μασούρας επιβεβαιώθηκε ξανά όταν ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού σημείωσε το 0-2 στο 62ο λεπτό.

Ο Τικίνιο από τα αριστερά έδωσε στον Μαντί Καμαρά που σούταρε πάνω στον Αλτάι, ο Μασούρας είδε την μπάλα να του στρώνεται για να πετύχει με τρομερό σουτ το δεύτερο τέρμα των Ερυθρολεύκων.

 

Ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» το τρίποντο απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στο 68ο λεπτό της αναμέτρησης των δύο ομάδων.

Ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε φοβερή ενέργεια μέσα στην περιοχή και εκτέλεσε πάνω στον Αλτάι που απέκρουσε, όμως ο Γιώργος Μασούρας πήρε το ριμπάουντ ξανά και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 0-3!

 

Η εικόνα της Φενέρ μετά το τρίτο γκολ ήταν αξιολύπητη, προδίδοντας μια ομάδα που δεν είχε την παραμικρή διάθεση να περισώσει κάτι από το ναυάγιο που της προκάλεσε η… ερυθρόλευκη φρεγάτα.

Παραδομένοι πλήρως, οι παίκτες του Περέιρα έδειχναν πως το μόνο που ήθελαν ήταν να τελειώσει ο εφιάλτης και να μην πάρει το σκορ μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο Ολυμπιακός σεβάστηκε τη λευκή πετσέτα που πέταξαν στα πόδια του οι αντίπαλοί του και κάπως έτσι έφυγε με έναν ακόμη θρίαμβο από την Κωνσταντινούπολη…

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3

Σκόρερ: 6′ Τικίνιο, 62′, 68′ Μασούρας

Γήπεδο: Σουκρού Σαράτσογλου

Διαιτητής: Αλεχάντρο Ερνάντεθ (ΙΣΠ)

Κίτρινες: Βαλένσια / Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Σισέ

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Βίτορ Περέιρα): Αλτάι, Κιμ, Ατ. Σάλαϊ, Νόβακ, Οσάγι-Σάμιουελ, Γιάντας (75′ Μάιερ), Λουίς Γκουστάβο (70′ Ζάιτς), Καντιόγλου (84′ Σάνλιτουρκ), Ρόσι (70′ Μπερίσα), Βαλένσια (75′ Γκουμουσκάγια), Πέλκας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Μπα (46′ Λαλά), Μασούρας (87′ Βαλμπουενά), Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά (87′ Βρουσάι), Α. Καμαρά, Ονιεκούρου (63′ Κούντε), Τικίνιο (86′ Ελ Αραμπί)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4ου ΟΜΙΛΟΥ (2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Αντβέρπ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-1 (90+1′ πεν. Πασιένσια)

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 0-3 (6′ Τικίνιο, 62′, 68′ Μασούρας)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ολυμπιακός 6
  2. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 4
  3. Φενέρμπαχτσε 1
  4. Αντβέρπ 0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (21/10)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ολυμπιακός (22:00)

Φενέρμπαχτσε – Αντβέρπ (19:45)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς