18.8 C
Athens

Φάκελος Σεμέδο: Η ποδοσφαιρική αναγέννηση στο Λιμάνι και η Μπενφίκα

Ο Ρούμπεν Σεμέδο αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό, με τους Ερυθρόλευκους να τραβούν ένα… λαχείο που τους βγήκε και με το παραπάνω. Ο Πορτογάλος είχε όλα τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά για να παίξει στο υψηλό επίπεδο, ωστόσο η εξωαγωνιστική συμπεριφορά του τον έκαναν να ψάχνει την ποδοσφαιρική του αναγέννηση. Κάτι που το πέτυχε στο Λιμάνι.

Ο 26χρονος κλήθηκε στην Εθνική Πορτογαλίας, ενώ πριν τη διακοπή λόγω κορωνοϊού είχε καταγράψει με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς 37 συμμετοχές με 5 (!) γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ήδη, είναι πολλές οι… σειρήνες από το εξωτερικό. Πιο πρόσφατο δημοσίευμα, αυτό του πορτογαλικού Μέσου cmjornal.pt που κάνει λόγο για μεγάλο ενδιαφέρον της Μπενφίκα για τον Πορτογάλο που τελευταία φορά που αγωνίστηκε στη χώρα του ήταν τη σεζόν 2018/2019 όταν έκανε ένα καλό εξάμηνο ως δανεικός από τη Βιγιαρεάλ στη Ρίο Άβε.

Μάλιστα, το εν λόγω αποκλειστικό ρεπορτάζ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων πως ο Ολυμπιακός ζητά ακατέβατα 10.000.000 ευρώ για την παραχώρηση του Πορτογάλου, ο οποίος διατηρεί συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Επισημαίνεται δε, πως η Μπενφίκα δε θα έχει πρόβλημα να δώσει αυτό το ποσό για να κάνει δικό της τον Σεμέδο.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως ο κορωνοϊός δημιουργεί (ήδη) νέα δεδομένα στα οικονομικά δεδομένα των ομάδων (προς τα κάτω), πιθανότατα και της Μπενφίκα που ενδέχεται να χάσει το πρωτάθλημα. Οι Ερυθρόλευκοι ασφαλώς και θα περιμένουν για να πουλήσουν τον Σεμέδο στο κατάλληλο τάιμινγκ, κάτι το οποίο δεν είναι απαραίτητο πως θα συμβεί φέτος.

Ο ίδιος ο Πορτογάλος εξάλλου έχει πλέον την υπομονή για το επόμενο βήμα του (όποτε και αν έρθει αυτό). Μπορεί να δηλώνει -εύλογα- κολακευμένος σε Μέσα της πατρίδας του για όσα καλά ακούγονται για εκείνον, ωστόσο τονίζει διαρκώς πως είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στον Ολυμπιακό.

Η ηλικία του, οι καλές εμφανίσεις, το συμβόλαιο του και η γενικότερη αγωνιστική του άνοδος (εξαιρουμένων κάποιων στιγμών χαλάρωσης στο παιχνίδι) σε συνδυασμό με το γεγονός ότι θα βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα στην αποστολή του Euro που θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι, είναι παράγοντες που εκτοξεύουν την τιμή του.

Όσον αφορά στην Μπενφίκα; Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα του Μπρούνο Λάζε έχει ως προτεραιότητα στο μεταγραφικό παζάρι έναν στόπερ που να προορίζεται για βασικός: Ο Ρουμπέν Ντίας βρίσκεται στο στόχαστρο μεγάλων ομάδων, ενώ για τον Ζαρντέλ τα χρόνια πέρασαν και οι τραυματισμοί πολλαπλασιάζονται.

Για τον Σεμέδο εξάλλου, ενδιαφέρον δείχνουν ουκ ολίγες ομάδες ασχέτως αν έχει γίνει κρούση ή όχι στον Ολυμπιακό. Δεν είναι μόνο οι Πορτογάλοι στο παιχνίδι. Το καλοκαίρι θα είναι σίγουρα μεγάλο…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς