23.2 C
Athens

Europa League: Με την Αταλάντα ο Ολυμπιακός στα play off

Ο Ολυμπιακός έμαθε την κλήρωσή του για τα play offs του Europa League, εκεί όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με τη σκληροτράχηλη Αταλάντα!

Οι Ερυθρόλευκοι πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Ιταλών προκειμένου να βρεθούν στη φάση των «16» της διοργάνωσης για τρίτη χρονιά.

Ήταν δεδομένο ότι οι Πειραιώτες θα είχαν δύσκολη κλήρωση στα play offs του Europa League, αφού όλοι του οι πιθανοί αντίπαλοι προέρχονταν από το Champions League.

Οι Πειραιώτες απέφυγαν ευρωπαϊκά μεγαθήρια όπως η Μπαρτσελόνα, η Πόρτο και η Σεβίλη, όμως έπεσαν πάνω στους Ιταλούς που τα τελευταία χρόνια έχουν ανοδική πορεία και αποτελούν δύσκολο αντίπαλο για κάθε ομάδα.

Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς καλούνται να ξεπεράσουν ένα δύσκολο εμπόδιο, μια ομάδα από την Ιταλία η οποία σίγουρα θα του βάλει δύσκολα, όμως η πρόκριση κρίνεται πάντα μέσα στο γήπεδο κι εκεί ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα βάζει με κάθε αντίπαλο.

Οι Ιταλοί κάνουν εξαιρετικό πρωτάθλημα και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Champions League από τις Βιγιαρεάλ και Γιουνάιτεντ.

Στις 17 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί στο Μπέργκαμο ο πρώτος αγώνας, ενώ η ρεβάνς θα γίνει στις 24 του ίδιου μήνα στο Φάληρο.

Να σημειωθεί ότι στις διοργανώσεις της UEFA δεν ισχύει πλέον το εκτός έδρας γκολ, οπότε σε περίπτωση που οι δύο ομάδες φέρουν το ίδιο σκορ στις αναμετρήσεις τους, η πρόκριση θα κριθεί σε παράταση ή στα πέναλτι.

Τα αποτελέσματα της Αταλάντα στο Champions League: 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς