15.9 C
Athens

Euroleague: Θα είχαν προληφθεί οι αναβολές αν είχε περάσει η πρόταση του Ολυμπιακού…

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε εισηγηθεί τη μείωση των ημερών της καραντίνας για τους ασυμπτωματικούς, αλλά κι εκείνη που είχε ζητήσει αναβολή δυο εβδομάδων, θέλοντας να προλάβει τις εξελίξεις ώστε να γίνουν όλα οργανωμένα και όχι τελευταία στιγμή

Από την Τρίτη (4/1) η Euroleague έχει γνωστοποιήσει επίσημα τις αλλαγές που αποφασίστηκαν στο έκτακτο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης των κρουσμάτων κορωνοϊού σε παίκτες και μέλη των επιτελείων των συλλόγων.

Οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι ήταν αρκετές, ωστόσο αυτή που επικράτησε στο τέλος ήταν μειωθεί ο χρόνος της καραντίνας των εμβολιασμένων αθλητών για να γίνεται η επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση μετά από μία εβδομάδα και όχι 14 μέρες. Παράλληλα, με το 93% των μελών των ομάδων της Euroleague εμβολιασμένο, αποφασίστηκε οι ομάδες να μπορούν να ταξιδέψουν με οχτώ παίκτες (το ανώτατο όριο που ίσχυε δηλαδή) για να αγωνιστούν εφόσον οι υπόλοιποι νοσούν, αρκεί ασφαλώς ο όγδοος να μην είναι ανεμβολίαστος. Σε αυτή την περίπτωση κάθε ομάδα θα ταξιδεύει με επτά.

https://athlosnews.gr/stis-7-meres-i-karantina-ton-emvoliasmenon-paikton-sti-euroleague/

Από την πλευρά της η ΚΑΕ Ολυμπιακός, πρότεινε εκτός από τη μείωση της καραντίνας στους εμβολιασμένους, να αναβληθούν δύο αγώνες οι οποίοι να μετατεθούν τον Μάρτιο σε διπλή αγωνιστική προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι σύλλογοι. Η αναβολή λοιπόν, δύο εβδομάδων που πρότειναν οι Ερυθρόλευκοι είχε συγκεκριμένο στόχο, αφού αρκετοί παίκτες έπρεπε να κάνουν την τρίτη δόση, ενώ παράλληλα πολλοί ήταν όσοι νοσούσαν σε όλες τις ομάδες.

Επιπλέον, η ερυθρόλευκη ΚΑΕ ήθελε οι ομάδες να αγωνίζονται με πλήρη ρόστερ και χωρίς προβλήματα προκειμένου να μην πληγεί η αξιοπιστία της διοργάνωσης. Η συγκεκριμένη πρόταση δεν είχε αντίκρισμα και ως εκ τούτου τελικά η κατάσταση εξελίχθηκε διαφορετικά.

Από την Τρίτη (4/1) ως και σήμερα (5/1) έχει γίνει γνωστό πως θα πραγματοποιηθεί μόλις ένα (!) από τα εννέα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής της Euroleague. Εν ολίγοις είναι σαν να… αναβλήθηκε όλη η αγωνιστική. Αποδεικνύεται πως το καλύτερο τόσο για τις ομάδες όσο και για την ίδια τη διοργάνωση θα ήταν να υπάρξει μια παύση δύο εβδομάδων ώστε να αναρρώσουν όλοι και εν συνεχεία να συνεχιστεί κανονικά η δράση.

Η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση υποχρεώνει την πλειοψηφία των ομάδων να μπουν στη «διαβολοβδομάδα» με απώλειες και ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια τους αφού εδώ και αρκετές μέρες οι περισσότεροι βρίσκονται σε καραντίνα.

https://athlosnews.gr/anavlithike-kai-to-bartselona-tsska-molis-ena-mats-tha-paichtei-gia-tin-19i-agonistiki-tis-euroleague/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς