18.2 C
Athens

Euroleague: Η συνεδρίαση κρίνει το μέλλον της σεζόν

Το δεύτερο κύμα κορωνοϊού έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του και πολλές χώρες είναι έτοιμες να πάρουν σκληρά μέτρα για τον περιορισμό του ιού.

Αυτό βέβαια, θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στις ομάδες, όλων των αθλημάτων, αλλά στο μπάσκετ εντοπίζονται οι πιο μεγάλες δυσκολίες.

Η Euroleague έχει καλέσει σε τηλεδιάσκεψη την Ένωση των ευρωπαϊκών λιγκών (ULEB), μία συνάντηση που λογικά θα γίνει την Πέμπτη, έτσι ώστε να συζητήσουν όλα τα θέματα που αφορούν το καλεντάρι της φετινής σεζόν.

Μία από τις λύσεις που εξετάζονται για να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις η σεζόν, είναι ο χωρισμός της αγωνιστικής περιόδου σε δύο μέρη, με το πρώτο να αφιερώνεται στις εγχώριες λίγκες και το δεύτερο στη Euroleague, η οποία μάλιστα, φέρεται να έχει προτείνει τη δημιουργία μίας «φούσκας» στα πρότυπα του NBA.

Βέβαια, οι ομάδες των εγχώριων λιγκών δεν είναι σύμφωνες σε κάτι τέτοιο καθώς δε θέλουν να ολοκληρωθούν τα δικά τους προγράμματα μέσα στην πανδημία και χωρίς να υπάρχει καμία πιθανότητα για την επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες.

Το άλλο θέμα που υπάρχει είναι οι κακές σχέσεις της ULEB με τη Euroleague, καθώς εδώ και καιρό οι δύο πλευρές βρίσκονται σε ρήξη, ενώ και η FIBA αποτελεί ένα από τα αγκάθια, καθώς έχει το δικό της πρόγραμμα για το Basketball Champions League, αλλά και τα παράθυρα των εθνικών ομάδων.

Τέλος, ορισμένες ομάδες -όπως ο Ολυμπιακός- δεν είναι σύμφωνες με το να χωριστεί η σεζόν σε δύο μέρη, μιας και έτσι θα μείνουν για πολύ καιρό χωρίς να δώσουν επίσημο αγώνα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς