17.8 C
Athens

Έστησε πάρτι πρόκρισης με «όργια» Μέσι

Η Μπαρτσελόνα τιμώρησε την πολύ καλά διαβασμένη αλλά άτυχη Λίβερπουλ στο «Καμπ Νου» και με τα γκολ του εξωπραγματικού Μέσι και του Σουάρες (3-0) ετοιμάζεται για τον τελικό της Μαδρίτης

Είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο και το φωνάζει συνεχώς. Ο Μέσι με… λυσσασμένη εμφάνιση οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε μια τρομερή -και δυσκολότερη απ’ ότι αποτυπώνεται στο τελικό σκορ (3-0)- νίκη κόντρα στη Λίβερπουλ και ετοιμάζει βαλίτσες για Μαδρίτη και τελικό Champions League.

Η ατμόσφαιρα που υπήρχε στη Βαρκελώνη ήταν φανταστική. Περισσότερο από 90.000 φίλοι των «μπλαουγκράνα» βρέθηκαν στις εξέδρες του «Καμπ Νου» για να παρακολουθήσουν δύο από τις ιστορικότερες ομάδες της Ευρώπης να δίνουν μια μεγάλη μάχη στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό.

Οι δύο προπονητές επεφύλασσαν εκπλήξεις. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Αρτούρο Βιδάλ στη βασική ενδεκάδα αντί του Αρτούρ, ενώ ο Γιούργκεν Κλοπ άφησε στον πάγκο τον Φιρμίνο λόγω ενοχλήσεων και τοποθέτησε στην κορυφή σ’ ένα ρόλο «ψευτοεννιαριού» τον Βαϊνάλντουμ.

Η Λίβερπουλ άσκησε πίεση ψηλά για να προκαλέσει πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας της Μπαρτσελόνα, κάτι που το κατάφερε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η μεσαία γραμμή των γηπεδούχων έκανε αρκετά λάθη, ενώ οι Λανγκλέ-Άλμπα δυσκολεύτηκαν από τις κινήσεις του Σαλάχ στα δεξιά. Είναι χαρακτηριστικό πως οι «μπλαουγκράνα» αμύνθηκαν χαμηλά, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν αρκετούς χώρους, αλλά να τα χαλάνε στην τελική πάσα.

Η Μπαρτσελόνα απείλησε αρχικά δις με τον Κουτίνιο και τελικά βρήκε το γκολ από την πλευρά που απείλησε περισσότερο, την αριστερή. Ο Άλμπα έκανε γύρισμα πάρε-βάλε στον Σουάρες και ο Ουρουγουανός κινούμενος ανάμεσα σε Φαν Ντάικ και Μάτιπ έκανε την προβολή για το 0-1, πληγώνοντας έτσι και την πρώην ομάδα του.

Η Λίβερπουλ απείλησε μόνο μία φορά ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο. Βαθιά μπαλιά για τον Μανέ που κινήθηκε στην πλάτη του Πικέ, αλλά το σουτ του Σενεγαλέζου στο 35ο λεπτό πέρασε άουτ.

Τη σκότωσε στο δεύτερο μέρος με αντεπιθέσεις και Μέσι

Όπως ήταν λογικό, στην επανάληψη ο Κλοπ αποφάσισε να ρισκάρει. Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τις γραμμές της, παρόλα αυτά βρήκε δύο καλές στιγμές με Μίλνερ και Σαλάχ να βρίσκουν απέναντι τους τον… τοίχο Τερ Στέγκεν.

Μπορεί ο Βιδάλ στο πρώτο ημίχρονο να μη φάνηκε… κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του παιχνιδιού, στο δεύτερο πάντως «κούμπωσε» εξαιρετικά και έσφιξε τη μεσαία γραμμή της Μπάρτσα, η οποία είχε το πλεονέκτημα αφού μετά την αναγκαστική αλλαγή του Κεϊτά από το πρώτο μέρος έβλεπε μια Λίβερπουλ να έχει τρεξίματα, αλλά όχι τόση ποιότητα στην τελική πάσα.

Στο 59ο λεπτό ο Μίλνερ σημάδεψε πάνω στον Τερ Στέγκεν και τίποτα περισσότερο μέχρι το 75ο λεπτό. Εκεί όπου στην κόντρα, ο Σουάρες πάτησε περιοχή εκτέλεσε με τον μηρό, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Άλισον και ο Μέσι παίρνοντας το ριμπάουντ έγραψε το 2-0.

Ο Αργεντινός δεν έμεινε εκεί. Το Καμπ Νου φώναζε το όνομα του, εκείνος είχε κερδίσει φάουλ αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή του Άλισον. Με μια εκτέλεση από… άλλο πλανήτη στο 82ο λεπτό άφησε άγαλμα άπαντες και έδειξε στους Άγγλους πως ο τελικός θα είναι και φέτος κομματάκι… ισπανική υπόθεση.

Ένα γκολ ιδιαίτερα σημαδιακό και για τον ίδιο αφού ήταν το 600ο του με τη φανέλα της ομάδας του. Και τι γκολ!

Γήπεδο: Καμπ Νου

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς

Κίτρινες: 39’ Λανγκλέ, 81′ Σουάρες / 81′ Φαμπίνιο

Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρχι Ρομπέρτο (90+3′ Αλενιά), Πικέ, Λαγκλέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Βιδάλ, Ράκιτιτς, Κουτίνιο (60’ Σεμέδο), Μέσι, Σουάρες (90+3′ Ντεμπελέ).

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Γκόμεζ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (79′ Φιρμίνο), Μίλνερ (85′ Οριζί), Κεϊτά (24’ λ.τρ. Χέντερσον), Μανέ, Σαλάχ.

Τα highlights της αναμέτρησης:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς