17 C
Athens

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 81-76: Και δαρμένος και «σφαγμένος»!

Ο Ολυμπιακός έχασε με το ζόρι στο Βελιγράδι, σε μια νύχτα-ντροπή για τη διαιτησία της Euroleague: Όχι μόνο έφαγε το ξύλο της αρκούδας, αλλά είδε τους αντίπαλους να εκτελούν σχεδόν διπλάσιες βολές, αυτές που τελικά έκριναν το ματς

Ο Ολυμπιακός έχασε με το ζόρι στο Βελιγράδι, σε μια νύχτα-ντροπή για τη διαιτησία της Euroleague: Όχι μόνο έφαγε το ξύλο της αρκούδας, αλλά είδε τους αντίπαλους να εκτελούν σχεδόν διπλάσιες βολές, αυτές που τελικά έκριναν το ματς

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα που σταμάτησε το… σερί του μακριά από το ΣΕΦ, σε ένα ματς που ο Κάλινιτς ήταν ασταμάτητος (25 π.) και η άμυνα των Σέρβων εγκλώβισε τα επιθετικά ατού του Μπαρτζώκα.

Οι Ερυθρόλευκοι πλήρωσαν τα κενά διαστήματα στο παιχνίδι τους και ειδικά στην τέταρτη περίοδο όταν σε ένα τετράλεπτο σημείωσαν μόλις έναν πόντο, όπως και τα περίεργα σφυρίγματα των διαιτητών, οι οποίοι άφηναν το σκληρό παιχνίδι των Σέρβων και τους έστελναν συνεχώς στις βολές, επιτρέποντάς τους να έχουν τον έλεγχο του σκορ.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στο ξεκίνημα της πρώτης περιόδου δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να προηγηθούν με επτά πόντους (9-2). Οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να εγκλωβίσουν επιθετικά τους Πειραιώτες, όμως σταδιακά οι παίκτες του Μπαρτζώκα άρχισαν να είναι πιο συγκεντρωμένοι και βρίσκοντας πόντους από τους Βεζένκοφ, Ντόρσεϊ και Παπανικολάου, δεν άφησαν τον Αστέρα να ξεφύγει ακόμα περισσότερο και πήγαν στο α’ δεκάλεπτο όντας πίσω στο σκορ με 4 πόντους (19-15).

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στη δεύτερη περίοδο, με τους γηπεδούχους να συντηρούν ένα μικρό προβάδισμα τεσσάρων πόντων και τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να βρει ένα επιθετικό ξέσπασμα και να πάρει για τα καλά τα ηνία του αγώνα. Για τους γηπεδούχους ο Νίκολα Κάλινιτς είχε αναλάβει τον ρόλο του εκτελεστή, την ώρα που η ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε να βρίσκει στόχο από μακριά με τους ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκη και Σλούκα, ο οποίος έκανε πολύ καλό δεκάλεπτο, ανοίγοντας την άμυνα των Σέρβων. Η είσοδός του βελτίωσε την ομάδα τόσο επιθετικά, όσο και στην άμυνα, με συνέπεια ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου να προσπεράσει στο σκορ (34-35) και να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενος με 38-36.

Στην τρίτη περίοδο τον κύριο λόγο είχαν οι άμυνες. Οι δύο αντίπαλοι άλλωστε φημίζονται για αυτό και ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε και πάλι να εγκλωβίσει τους Ερυθρόλευκους, που απόντος του Σλούκα από το παρκέ ξεκίνησαν δυνατά, αλλά στη συνέχεια δεν είχαν ανάλογη απόδοση. Οι Σέρβοι μετά το πεντάλεπτο ανέβασαν ακόμα περισσότερο την πίεσή τους και τελικά κατάφεραν όχι απλά να ισοφαρίσουν, αλλά να προηγηθούν κιόλας (56-53) στη λήξη του δεκαλέπτου, αφού ένα τρομερό buzzer beater του Σλούκα κρίθηκε εκπρόθεσμο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την τέταρτη περίοδο με ένα σερί 5-0 και προηγήθηκε με 56-58, όμως ο Ερυθρός Αστέρας αντέδρασε και δεν άφησε την ομάδα του Μπαρζτώκα να ξεφύγει περισσότερο. Αντίθετα οι Σέρβοι ήταν εύστοχοι στις προσπάθειές τους και ο αγώνας συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν χέρι – χέρι με τους γηπεδούχους να παίρνουν διαφορά τεσσάρων πόντων τρία λεπτά πριν τη λήξη (73-69). Την ώρα που ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε λύσεις ώστε να ισοφαρίσει τον Αστέρα, Κάλινιτς και Λάζιτς «τιμώρησαν» την άμυνά του και ο Αστέρας βρέθηκε στο +8 (78-70) 50” πριν τη λήξη. Η ανατροπή όμως δεν έγινε ποτέ, αφού οι γηπεδούχοι ήταν ψύχραιμοι και τελικά πήραν τη νίκη με 81-76.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 36-38, 56-53, 81-76

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς