18.8 C
Athens

Ελλάδα: Κεκλεισμένων των θυρών ολόκληρη η σεζόν 2020/2021!

Ο κορωνοϊός έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα σε όλο τον πλανήτη και η κανονικότητα θα είναι εντελώς διαφορετική για το επόμενο διάστημα και τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.

Η σταδιακή άρση των μέτρων στην Ελλάδα ξεκινά στις 4 Μαΐου και οι ατομικές προπονήσεις των αθλητών σε εξωτερικούς χώρους θα επιτραπούν κανονικά, όπως επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (28/4) με τη συμμετοχή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, όλων των Ομοσπονδιών, Ολυμπιακών αθλημάτων και μη, των Λιγκών ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, της Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, των Συνδέσμων των αθλητών στα ομαδικά αθλήματα και των πρόεδρών των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων ανά την επικράτεια.

Το πότε θα επιτραπούν οι ομαδικές προπονήσεις; Για αυτό δε φαίνεται να έχει παρθεί ακόμα μια τελεσίδικη απόφαση τουλάχιστον σε επίπεδο ημερομηνιών. Κατά πάσα πιθανότητα, αν συμβεί αυτό, θα είναι μετά τα μέσα Μαΐου…

Σαφώς και όλα θα γίνονται σταδιακά και σε αργούς ρυθμούς, πάντα μελετώντας την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα.

Αυτό που γίνεται ορατό πάντως, είναι πως σίγουρα το 2020 τα παιχνίδια θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Μάλιστα, στην τηλεδιάσκεψη -έστω και επιφανειακά- τέθηκε το ζήτημα του κόσμου στα γήπεδα.

Το σενάριο πάντως που κυκλοφόρησε θέλει τα γήπεδα να μη φιλοξενούν κόσμο μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο για τον κορωνοϊό…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς