20.6 C
Athens

Έγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς: «Λύγισε» τον Φέντερερ και προκρίθηκε στα προημιτελικά!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «υπέταξε» τον «Βασιλιά» Ρότζερ Φέντερερ (3-1 σετ) και έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας που περνά στους «8» ενός Γκραν Σλαμ

Μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού έγραψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 3-1 σετ του θρύλου του παγκόσμιου τένις, Ρότζερ Φέντερερ στους «16» του Αυστραλιανού OPEN και έγινε ο πρώτος Έλληνας που προκρίνεται στα προημιτελικά ενός Γκραν Σλαμ!

Τα νιάτα κέρδισαν την εμπειρία σ’ ένα συγκλονιστικό παιχνίδι διάρκειας τριών ωρών και 45′. Ο Τσιτσιπάς μπορεί να υστερεί σε εμπειρία από τον Θρύλο του παγκοσμίου τένις, όμως επέδειξε την απόλυτη ωριμότητα και συγκέντρωση στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και με όπλο το σέρβις, «λύγισε» τον Ελβετό στο τάι μπρέικ του τέταρτου σετ.

O Φέντερερ ήταν εκείνος που προηγήθηκε, όμως ο Τσιτσιπάς έκανε άμεσα το 2-1 σετ και οδήγησε το παιχνίδι στο τέταρτο σετ εκεί όπου ήταν καταπληκτικός στο σέρβις και εν τέλει πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση.

Αυτό που πέτυχε στα 20 χρόνια του είναι κάτι απίστευτο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τον αντίπαλο που είχε απέναντί του. Πλέον, μπορεί να κοιτάει ακόμα ψηλότερα, καθώς ο δρόμος προς την κορυφή δεν είναι τόσο μακρύς για τον Έλληνα τενίστα.

Τα σετ (3-1): 6-7, 7-6, 7-5, 7-6

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς