20.8 C
Athens

Δεν κοιμήθηκε η Ελλάδα: Ο Στέφανος στον ημιτελικό! (vids)

Ξαγρύπνησε όλη η Ελλάδα για χάρη του Τσιτσιπά! Ο Στέφανος «γονάτισε» και τον Μπαουτίστα Αγκούτ με 3-1 σετ και προκρίθηκε στoυς «4» του Αυστραλιανού Open. Ναδάλ ή Τιαφό στον δρόμο του

Ναι, ο Στέφανος είναι στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Open! Απίστευτη εμφάνιση από τον Έλληνα Θεό των court, ο οποίος δείχνει έτοιμος από καιρό. Μετά τον Φέντερερ, ήταν η σειρά του Μπαουτίστα Αγκούτ να υποκλιθεί στο μεγαλείο του Τσιτσιπά, ο οποίος χάρισε μοναδικές στιγμές στους Έλληνες της Αυστραλίας.

Ο Στέφανος δεν άρχισε καλά το πρώτο σετ, χρειάστηκε να γυρίσει από το 4-2. Ανέκτησε την αυτοσυγκέντρωση του και έδειξε από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό. Πήρε το μομέντουμ του σετ, παίζοντας πιο επιθετικά από τον αντίπαλό του για να το κατακτήσει εν τέλει με 7-5!

Ακολούθησε ένα σετ που ανήκε ολοκληρωτικά στον Ισπανό, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το έλλειμμα συγκέντρωσης του Στέφανου. Απολύτως φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς την ηλικία του, τις παραστάσεις του και σε ποιο σημείο του τουρνουά βρίσκεται.

Ο νούμερο 22 στον κόσμο έμοιαζε βγαλμένος από playstation με απίστευτα ακριβείς κινήσεις και ταχύτητα πήρε το αίμα του πίσω, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τα σετ.

Ο Τσιτσιπάς δεν εγκατέλειψε, αλλά το μομέντουμ φάνηκε να είναι με την πλευρά του Μπαουτίστα αυτή τη φορά. Μέχρι να φτάσουμε και πάλι στο 4-2 και να μπει ξανά ο Στέφανος στο γνωστό mode του τεράστιου παίκτη.

Χρησιμοποίησε αρκετά τον πρώτο χρόνο στα χτυπήματά του και όταν ο Ισπανός έβγαλε αντίδραση επιστράτευσε το δυνατό drop shot.

Η νευρικότητα αυτή τη φορά ήταν με το μέρος του Ισπανού, ο οποίος δεν είχε την ίδια ακρίβεια στα χτυπήματα και το κυριότερο δεν είχε το σερβίς που θα έκανε απαγορευτικό ένα break για τον Στέφανο, ο οποίος χτύπησε την κατάλληλη στιγμή.

Έκανε το 4-5 και εν συνεχεία σε ένα δραματικό game έφτασε στο 1-2 μετά από τρία set point!

Θα είχε δύο ευκαιρίες να πάρει το ματς αλλά δεν τις χρειάστηκε. Ήταν εμφανής η προσπάθειά του να συντομεύσει τους πόντους του. Και πάλι με όπλο το σερβίς του τελείωσε τα game που έπρεπε, κι έφτασε σε match point για το 5-7 δίχως να τα καταφέρει.

Στο tie break όμως τα πράγματα δεν θα του ξέφευγαν. Ο Ισπανός ήταν καταβεβλημένος σωματικά και πνευματικά.

Ο Τσιτσιπάς πέταξε προς το 7-2! Σημείωσε ακόμα μια τεράστια νίκη και ποιος ξέρει, τώρα πια μπορεί να πιστεύει αυτό που εμείς δεν τολμάμε να ξεστομίσουμε…

 Τα σετ: 7-5, 4-6, 6-4, 7-2(tie break)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς