23.5 C
Athens

Δ.Σ. ΣΕΓΑΣ: Απογοήτευση για την καθυστέρηση της δεύτερης δόσης της επιχορήγησης

Ο ΣΕΓΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας διαμαρτύρεται ανοιχτά και κάνει λόγο για «καθυστέρηση καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης» από το κράτος προς τις Ομοσπονδίες.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζει την απογοήτευση και την αγωνία του, για την πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή της δεύτερης δόσης της κρατικής επιχορήγησης στις Ομοσπονδίες, καθώς και την απουσία οποιασδήποτε εξέλιξης για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης που ανακοινώθηκε για τα αθλητικά Σωματεία.

Παρά τις δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού στη Βουλή (στις 15 Μαΐου), περί καταβολής «στα μέσα του καλοκαιριού και νωρίτερα ίσως», σήμερα 22 Ιουλίου δεν έχουν ξεκινήσει ούτε οι πρόδρομες διαδικασίες για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης.

Ο ΣΕΓΑΣ, όπως είναι γνωστό, υλοποιεί κανονικά το αγωνιστικό του πρόγραμμα, με μεγάλη συμμετοχή αθλητριών και αθλητών. Έχουμε, μάλιστα, τη χαρά να βλέπουμε στους αγώνες μας πολλές υψηλού επιπέδου επιδόσεις.

Η πρωτοφανής καθυστέρηση στη εκταμίευση της δεύτερης δόσης της κρατικής χρηματοδότησης, με δεδομένα τα προβλήματα στη χορηγική αγορά λόγω της πανδημίας, δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας σε σχέση με τη ρευστότητα των αθλητικών Ομοσπονδιών και των Σωματείων και απειλεί την ομαλή λειτουργία τους.

Τόσο η δεύτερη δόση της κρατικής επιχορήγησης στις Ομοσπονδίες, όσο και η οικονομική ενίσχυση στα Σωματεία, πρέπει να καταβληθούν άμεσα.

Η ασυνέπεια και η αδιαφορία του σημερινού Υφυπουργού Αθλητισμού και οι λανθασμένες αποφάσεις του σε νομοθετικό, λειτουργικό και οικονομικό επίπεδο δημιουργούν κινδύνους για τον Ελληνικό Αθλητισμό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς