21.4 C
Athens

Copa Libertadores: Η ώρα του τεράστιου τελικού έφτασε!

Μετά από το μπάχαλο που δημιουργήθηκε με την ένταση και τις διαδηλώσεις στη πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγκο και την μεταφορά του τελικού στη Λίμα του Περού, η ώρα για τον μεγάλο τελικό του Copa Libetradores, έφτασε και είναι σήμερα το βράδυ (22:00).

Στη Λίμα, λοιπόν η Ρίβετ Πλέιτ του Μαρσέλο Γκαγιάρδο, θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το «στέμμα» της, απέναντι στη Φλαμένγκο του Ζόρζε Ζέσους.

Η «μονομαχία» θα μεταδοθεί σε 169 χώρες με αναμενόμενο «ακροατήριο» τους… 5.000.000.000 θεατές και για να μην σας κουράζουμε με τα μηδενικά: Ναι καλά διαβάσατε, 5 δις θεατές!

Οι αντιδράσεις πάντως για τη μεταφορά του τελικού ήταν έντονες και θεωρήθηκε άδικο για τους φανατικούς οπαδούς, η μεγάλη απόσταση που αποφασίστηκε ότι πρέπει να διανύσουν, για να δουν τον πολυπόθητο τελικό.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι πτήσεις από το Ρίο στην Λίμα κοστίζουν… επτά  φορές τον κατώτατο μισθό της Βραζιλίας!

Οι δύο ομάδες βρίσκονται από προχθές στην Λίμα.

Για την ιστορία, συνολικά 13 προπονητές έχουν κατακτήσει το τρόπαιο περισσότερες από μία φορά (τέσσερα Libertadores έχει κατακτήσει ο Κάρλος Μπιάνκι, από δύο με Μπόκα και με Βελέζ), επτά οι τίτλοι που έχει η πολυνίκης της διοργάνωσης, Ιντεπεντιέντε (Αργεντινή), τέσσερις οι τίτλοι για την Ρίβερ Πλέιτ, ένας για τη Φλαμένγκο και 25 οι τίτλοι για την Αργεντινή, την χώρα με τους περισσότερους.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς