22.7 C
Athens

Χιονοστιβάδα οι αποκαλύψεις για Πετσίτη, αντίστροφη μέτρηση για τη «μάχη» στη Βουλή (video)

Το ένα μετά το άλλο τα μέλη της κυβέρνησης αποστασιοποιούνται από το golden boy του Μαξίμου, αλλά στο ραντεβού της 21ης Δεκεμβρίου ο Νίκος Παπάς θα υποχρεωθεί να δώσει απαντήσεις για το συμμαθητή του που από σερβιτόρος των 5.000 ευρώ έγινε μισθωτός του Λαυρεντιάδη με 200.000 ευρώ ετησίως

Στις 21 Δεκεμβρίου τελειώνουν τα… ψέματα για την υπόθεση Πετσίτη, καθώς αυτή είναι η ημερομηνία που ο Νίκος Παππάς θα υποχρεωθεί να δώσει απαντήσεις στην ερώτηση των 21 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, για την εντυπωσιακή πορεία του συμμαθητή και φίλου του, Μανώλη Πετσίτη, του ανθρώπου που διέγραψε εντυπωσιακή τροχιά στην επαγγελματική του πορεία από το 2015, με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Μέχρι τώρα κανένας υπουργός δεν έχει απαντήσει στα καίρια ερωτήματα της αντιπολίτευσης για τον άνθρωπο που συνόδευσε τον Αλέξη Τσίπρα στην Καισαριανή, ήταν μαζί με τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον πρωθυπουργό στην εκλογική νίκη του Σεπτεμβρίου του 2015 και που έφτασε να φωτογραφηθεί μπροστά από το τζάκι του Μεγάρου Μαξίμου ως πολιτικός ηγέτης.

Ούτε καν ο ίδιος ο Νίκος Παππάς δεν έχει δώσει εξηγήσεις για την εντυπωσιακή ανέλιξη του φίλου του, αναφέροντας πως η πορεία του είναι προσωπική του υπόθεση και θα πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος. Όμως, τώρα η πίεση γίνεται ακόμα πιο ασφυκτική και στις 21 Δεκεμβρίου θα πρέπει να δώσει απαντήσεις.

Το ερώτημα προς την κυβέρνηση είναι πλέον συγκεκριμένο: «Ποιες υπηρεσίες παρείχε ο κ. Πετσίτης, σε ποια επιχειρηματικά συμφέροντα, και με τι ανταλλάγματα για το Μαξίμου».

«Οι υπουργοί θα δώσουν απαντήσεις», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Γιώργου Σταθάκη που δήλωσε άγνοια για τις δραστηριότητες του στενού φίλου του Νίκου Παππά, ενώ από την πλευρά του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης δήλωσε πως «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς δεν μπορούν άλλο να κρύβονται».

Δεν είναι όμως οι μόνοι. Για «άρωμα διαπλοκής» κάνει λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για «καραμπινάτη υπόθεση διαπλοκής» μιλά ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Αλλωστε, οι αποκαλύψεις έχουν πάρει πλέον διαστάσεις χιονοστιβάδας μετά και τη χθεσινή καταγγελία του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΠΑ στα «Νέα»: «Δεχόμουν στο γραφείο μου, επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον κ. Πετσίτη, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εκπρόσωπος των offshore του Λαυρεντιάδη ο Πετσίτης

Εξάλλου, σήμερα, το ειδησεογραφικό σάιτ newsbomb αποκαλύπτει νέα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο Μανώλης Πετσίτης, δεν είχε μόνο αναβαθμισμένο ρόλο στο πρωθυπουργικό γραφείο, αλλά ήταν και άνθρωπος εμπιστοσύνης του υπόδικου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, καθώς εκπροσωπούσε στην Ελλάδα, Κύπριους δικηγόρους, που είναι ακόμη και σήμερα οι διαχειριστές των «αμαρτωλών» offshore του.

Πρόκειται για offshore που είναι άμεσα συνδεδεμένες με τα Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE ΑΒΕΕ, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, που έχει φεσώσει με 126 εκατ. ευρώ τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ).

Όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία, ο Μανώλης Πετσίτης εκπροσωπεί στην Ελλάδα τους Κύπριους δικηγόρους Λάμπρο Πιερή, Σωτηράκη Παναγιώτου, Ιωάννη Κασουλίδη και Ερωτόκριτο Παπουτσίδη, οι οποίοι σχετίζονται με μια σειρά από offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που χρησιμοποιήθηκαν για να αυξηθούν τα «φέσια» της ELFE προς την κρατική επιχείρηση αερίου.

Ο Λάμπρος Πιερής, προβεβλημένο στέλεχος του ΑΚΕΛ, είναι συνέταιρος στο νομικό γραφείο APLAW Services Limited, δηλαδή στο γραφείο του Αρτέμη Αρτεμίου, του περιβόητου δικηγόρου των offshore, ο οποίος διατηρεί τουλάχιστον από το 2013 γνωριμία με τον Νίκο Παππά και φέρεται να κομίζει συχνά πυκνά επενδυτικές προτάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου. Με τη σειρά του ο Σωτηράκης Παναγιώτου ήταν μέχρι πρόσφατα ο διευθυντής της APLAW Services Limited.

Μάλιστα, σε μία τις επισκέψεις του Μανώλη Πετσίτη στον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ Θόδωρο Κιτσάκο το 2017, δήλωσε στους κλητήρες την ιδιότητα του εκπροσώπου της Chemstorage Limited, εταιρεία της οποίας διαχειριστής είναι σήμερα η APLAW Services Limited, δηλαδή η νομική φίρμα των Πιερή και Αρτεμίου.

H εντυπωσιακή επαγγελματική ανέλιξη του Μανώλη Πετσίτη

Ποια ήταν όμως η εντυπωσιακή όσο και ανεξήγητη επαγγελματική εκτόξευση του Μανώλη Πετσίτη;

Όπως αποκαλύπτεται με έγγραφα, ο Μανώλης Πετσίτης, μέχρι το 2014 ήταν σερβιτόρος στο επάγγελμα, με το πενιχρό εισόδημα των 5.000 ευρώ ετησίως. Ομως, από το 2015, με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ο κ. Πετσίτης εκτοξεύει τις «μετοχές» του και μετατρέπεται μέσα σε μια νύχτα σε πολιτικό παράγοντα και σε συνομιλητή κορυφαίων επιχειρηματιών και καναλαρχών, και εμφανίζεται να είναι μισθωτός του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην εταιρεία «Elfe».

Ο άγνωστος στο ευρύ κοινό σερβιτόρος στο επάγγελμα κατάφερε να κάνει πραγματικότητα τα πιο τρελά του όνειρα και να ζει μια αξιοζήλευτη ζωή. Με ωραίες γυναίκες, γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς, τραπέζια σε trendy μαγαζιά της αθηναϊκής νύχτας, πανάκριβα κρασιά και ουίσκι.

Οι 1.174 ημέρες που μεσολάβησαν από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015 αποδείχτηκαν «χρυσές» για τον Μανώλη Πετσίτη, ο οποίος το 2013 ως σερβιτόρος στο «Ciao Italia» της Λεωφόρου Συγγρού είχε ετήσιες απολαβές 4.911 ευρώ.

Το 2014 μάλιστα έβγαλε ακόμη λιγότερα, καθώς ως σερβιτόρος στην προαναφερόμενη επιχείρηση εστίασης, αλλά και ως συνεργάτης σε ασφαλιστική εταιρεία μόλις που κατάφερε ετησίως να μαζέψει 3.255 ευρώ, ήτοι 271 ευρώ τον μήνα. Το 2015, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο κ. Πετσίτης ως μισθοδοτούμενος από την Ionios Financial (εταιρεία που σήμερα τελεί υπό εκκαθάριση) δήλωσε 17.500 ευρώ.

Με έξι θέσεις απασχόλησης το 2016

Και το 2016 ο Μανώλης Πετσίτης βρέθηκε να έχει έξι θέσεις απασχόλησης. Προσελήφθη στην Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε., από την οποία έλαβε 72.693 ευρώ. Από την Alpha Δορυφορική Τηλεόραση έλαβε το 2016 αμοιβές ύψους 45.935 ευρώ. Από την εταιρεία TAF Sports Marketing AE, ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Ντέρη, έλαβε 32.500 ευρώ. Για υπηρεσίες, που το περιεχόμενό τους το γνωρίζει η Forthnet, ο κ. Πετσίτης έλαβε το 2016 συνολικά 28.000 ευρώ.

Από την D-Project, εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών και ασφαλιστικών υπηρεσιών έλαβε 20.032 ευρώ. Τέλος, από μια ΙΚΕ με την ονομασία L.M.I. είχε αμοιβές 5.000 ευρώ. Αθροιστικά το 2016 φέρεται να είχε αμοιβές συνολικού ύψους 204.160 ευρώ.

Το 2017 η ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αναπροσάρμοσε κατά 65% τις απολαβές του. Ετσι, από 72.693 ευρώ το 2016 έλαβε το 2017 από την Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε συνολικά 128.500 ευρώ. Σε αυτά προστέθηκαν ακόμη 47.750 ευρώ, εκ των οποίων τα 27.750 ευρώ προήλθαν από την TAF Sports Marketing AE και τα 20.000 ευρώ από την Forthnet. Συνολικά δηλαδή το 2017 είχε απολαβές 176.250 ευρώ.

Σύμφωνα με το newsbomb, στην «παρέα» της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ της Καισαριανής, εκτός των Νίκου Παππά και του Μανώλη Πετσίτη, ανήκε και ο Θεόδωρος Κιτσάκος, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, που πριν αναλάβει στην επιχείρηση αερίου είχε διατελέσει γενικός διευθυντής της ELFE.

ΝΔ. Ποιες «υπηρεσίες» παρείχε στον κ. Λαυρεντιάδη ο κ. Πετσίτης;

Με αφορμή την υπόθεση Πετσίτη, η ΝΔ επανήλθε στο σκάνδαλο «ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη» και αναφέρει ότι «νέες καταιγιστικές αποκαλύψεις φανερώνουν πια τους πραγματικούς λόγους της αφωνίας της παρέας του Μαξίμου για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη».

Η ΝΔ συνεχίζει μάλιστα επισημαίνοντας: «Σύμφωνα με τα νέα δημοσιεύματα, ο κ. Μανώλης Πετσίτης, άνθρωπος τού πολύ στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και εξ απόρρητων του υπουργού κ. Νίκου Παππά, έλαβε τα έτη 2016 και 2017 εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την εταιρεία ELFE του κ. Λαυρεντιάδη. Ποιες “υπηρεσίες” άραγε παρείχε στον κ. Λαυρεντιάδη ο κ. Πετσίτης για να παίρνει αυτά τα χρήματα; Και πώς συνδέονται αυτές με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη για το οποίο έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδ. Κιτσάκο;».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς