18 C
Athens

Χεράκι… Πετρο-κέρασο και Μάνταλο βερίκοκο! (vids)

Η Ένωση πέρασε από την πλατεία κόντρα στον Πανιώνιο, ανοίγοντας το σκορ με αντικανονικό γκολ του Μάνταλου, τον Μπάρκα να... κρατάει και τον Πόνσε να γράφει το 0-2

Με τον Πέτρο Μάνταλο-στο γήπεδο που πέρυσι τραυματίστηκε σοβαρά-να κάνει το 1-0 για την ΑΕΚ με τη βοήθεια του… χεριού στο κοντρόλ, τον Βασίλη Μπάρκα να… κρατάει με τα… γάντια του όποτε χρειάστηκε και με τον Πόνσε να σκοράρει στις καθυστερήσεις η Ένωση πέρασε με 2-0 από τη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο για την 18η αγωνιστική της Super League. Οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν για 6ο ματς αήττητοι (5-1-0) χωρίς να δεχτούν γκολ και βρίσκονται στο -3 από τον 2ο Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ συνέχισε να είναι βελτιωμένη αγωνιστικά και για 3ο διαδοχικό ματς βρήκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Πέτρος Μάνταλος σημείωσε το 5ο του τέρμα φέτος, όλα εκτός έδρας. Βέβαια, στο 1-0 στο 14′ ο διαιτητής Ευαγγέλου και ο δεύτερος βοηθός δεν είδαν την παράβασή του.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ένωση πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, αλλά σ’ αυτό συνέβαλε και το γεγονός πως η φιλοξενούμενη προηγήθηκε σχετικά νωρίς με τέρμα που δεν θα έπρεπε να μετρήσει. Και οι προπονητές επέλεξαν οι ομάδες τους να ξεκινήσουν τον αγώνα με 3-5-2.

Το παιχνίδι ξεκίνησε, πάντως, με μεγάλη φάση για τους «κυανέρυθρους», καθώς στο 4′, ο Ντουρμισάι σούταρε μέσα από την περιοχή με πολλή δύναμη, μετά από απόκρουση, αλλά Μπάρκας έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 14′ είχαμε το γκολ για την ΑΕΚ. Ο Πόνσε έκανε το γρήγορο 1-2 με τον Μάνταλο έξω από την περιοχή, ο δεύτερος… κατέβασε τη μπάλα με την βοήθεια του χεριού και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 της Ένωσης. Ο διαιτητής Ευαγγέλου και ο δεύτερος βοηθός δεν είδαν την παράβαση. Αυτό το τέρμα ανέβασε την ψυχολογία των παικτών της Ένωσης, που πήρε μέτρα στο γήπεδο.

Η γηπεδούχος προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις, προσέχοντας την άμυνά της και στο 32′ ο Ντουρμισάι έπιασε άστοχη κεφαλιά, αλλά έδειξε αιφνιδιάζεται μετά τη σέντρα συμπάικτη του. Στο 36′ σούταρε ο Μπακάκης εκτός περιοχής και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 39′ τα πλάνα του Άκη Μάντζιου άλλαξαν. Ο Μανθάτης μπήκε στη θέση του Κεϊτά, που τρυαμτίστηκε και Πανιώνιος συνέχισε με 3-4-2-1. Ο Κούρντι πέρασε δίπλα στον Κόρμπο και ο Μανθάτης με τον Σιντί Αλί συνέχισαν πίσω από τον Ντουρμισάι.

Το πρώτο ημίχρονο (45′) ολοκληρώθηκε με δυο καλές φάσεις. Ο Μπακασέτας σούταρε από μακριά και υπό πίεση, με τη μπάλα να βγαίνει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο Ντουρμισάι δοκίμασε το πόδι του από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Μπάρκας ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να έχει περισσότερο ορμή και προσπάθησε για το γκολ της ισοφάρισης. Στο 61′, ο Μαρίνος Ουζουνίδης πέρασε τον Κρίστισιτς στη θέση του Κλωναρίδης και μετά την αλλαγή, ο Μάνταλος είναι αυτός που ανέβηκε περισσότερο, πιο κοντά στον Πόνσε. Οι «κυανέρυθροι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 62′ είχαμε πολύ καλή εκτέλεση του Ντουρμισάι, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπάρκα.

Πανιώνιος, ΑΕΚΑκολούθως η ΑΕΚ ισορρόπησε και προσπάθησε να ελέγξει το ματς, με τον Πανιώνιο να δείχνει καλύτερος σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν έβρισκε ουσία. Στο 78′ απευθείας τελικά η εκτέλεση του Κούρντι κόντραρε στα σώματα και η φάση πέρασε για την άμυνα της ΑΕΚ. Στο 80′ ο Πανιώνιος έφτασε πολύ κοντά στο… 1-1. Μετά από σέντρα παραλίγο ο Γκάλο να πετύχει αυτογκόλ. Ο δεξιός μπακ της Ένωσης σε προσπάθειά του να γυρίσει με το κεφάλι στον Μπάρκα, είδε τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, με τον πορτιέρο της ΑΕΚ να γλιστράει.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέχεια έβαλε στο ματς τον Μπογέ στη θέση του Μπακασέτα, θέλοντας η ομάδα του να κρατήσει μπάλα, αλλά ο Πανιώνιος συνέχισε να είναι επικίνδυνος. Στο 88′ είχαμε σπουδαία επέμβαση του Μπάρκα, μετά δυνατό σουτ του Τσιλούλη έξω από την περιοχή.

Τελικά, η ΑΕΚ βρήκε δεύτερο γκολ στο 90’+2, μετά από τραγικό λάθος του Μανοϊλοβιτς, ο οποίος καθυστέρησε να βγει από την εστία του μετά από γέμισμα, ο Πόνσε έκανε το κοντρόλ, τον πέρασε και σε κενή εστία πέτυχε με πλασέ το τελικό 0-2.

Πανιώνιος, ΑΕΚ

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί: Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών), Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας)
Τέταρτος: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)
Κίτρινες: Ντουρμισάι, Κούρντι – Χουλτ, Μπακάκης

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μανοΐλοβιτς, Σταυρόπουλος, Μπανανά (65΄ Καμαρά), Ντομίνγκες, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Κούρντι, Κεϊτά (λ.τ. 39΄ Μανθάτης), Παπαγεωργίου, Ντουρμισάι, Σιντί Αλί (77΄ Τσιλούλης).

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Χουλτ, Μάνταλος, Άλεφ, Μπακασέτας (81΄ Μπογέ), Γκάλο, Κλωναρίδης (61΄ Κρστίτσιτς), Πόνσε (90΄+3 Αλμπάνης).

Πανιώνιος, ΑΕΚ

Πανιώνιος, ΑΕΚ

Πανιώνιος, ΑΕΚ

Πανιώνιος, ΑΕΚ

Πανιώνιος, ΑΕΚ

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς