22.9 C
Athens

Bundesliga: Όλα δείχνουν επανέναρξη στις 9 Μαΐου!

Έμοιαζε σχεδόν δεδομένο πως αν κάποιο από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ξεκινούσε πρώτο, αυτό θα ήταν της Γερμανίας: Τα μαζικά τεστ και η σταδιακή άρση των μέτρων οδηγεί στην… επανέναρξη της Bundesliga.

Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος θα γίνει το Σάββατο 9 Μαΐου. Αυτή είναι η ημερομηνία στην οποία έχουν συμφωνήσει οι περισσότερες πλευρές και πλέον μένει να φανεί αν το υπουργείο υγείας θα ταχθεί υπέρ της απόφασης της λίγκας, η οποία φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με τις ομάδες.

Ασφαλώς και το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί προτεραιότητα, όμως η γερμανική κυβέρνηση δείχνει έτοιμη να δώσει το σύνθημα για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, έστω κι αν αυτά πρόκειται να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Πάντα όμως, τηρώντας τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής που θα μπουν στο τραπέζι.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται και απομένει η τελική ανακοίνωση, με την 9η Μαΐου πλέον να δείχνει πως έχει «κλειδώσει». Σημειώνεται πως σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ο αριθμός των κρουσμάτων στη Γερμανία ανέρχεται σε 146.398, ενώ οι νεκροί είναι 4.706.

Ένα ακόμα πρωτάθλημα, αυτό της Ligue 1 έχει δώσει ημερομηνία επανέναρξης τη 17η Ιουνίου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς