18.9 C
Athens

Μπέτις – Σεβίλλη 2-1: Στους «8» με ανατροπή που ξεκίνησε το Σάββατο και ολοκληρώθηκε την Κυριακή (vid)

Η Μπέτις βρίσκεται στη φάση των «8» του Κυπέλλου Ισπανίας σε ένα από τα πιο περίεργα και επεισοδιακά ανδαλουσιάνικα ντέρμπι που διεξήχθησαν στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν με τη Σεβίλλη. Με ανατροπή που ξεκίνησε το… βράδυ του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά (2-1) παρότι ουσιαστικά η αναμέτρηση ήταν μια… παρωδία.

Η Σεβίλλη είχε προηγηθεί στο 35′ με τη βολίδα του Πάπου Γκόμες και στο 39′ ο Φεκίρ είχε φέρει το ματς στα ίσα με τρομερή απευθείας εκτέλεση κόρνερ που κατέληξε στα δίχτυα του Βάκας. Τότε, ένας ανεγκέφαλος οπαδός πέταξε ράβδο (!) στο κεφάλι του Χορδάν και η αναμέτρηση κατόπιν διαβουλεύσεων διακόπηκε και ο Ισπανός διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου πήρε εξιτήριο τα ξημερώματα και βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

 

Με απόφαση που πάρθηκε στο τσακ μπακ, η αναμέτρηση αποφασίστηκε να συνεχιστεί το απόγευμα της Κυριακής (16/1) από το 39ο λεπτό χωρίς κόσμο στις εξέδρες και με τον Χορδάν απόντα. Η Σεβίλλη προσέφυγε για να μετατεθεί σε άλλη ημερομηνία το ματς για να έχει διαθέσιμο τον Ισπανό αλλά το αίτημα απορρίφθηκε και το ντέρμπι-παρωδία συνεχίστηκε κανονικά με τον Ακούνια να αντικαθιστά τον χτυπημένο και απόντα Χορδάν.

Καμιά από τις δύο ομάδες δεν είχε ρυθμό αλλά η Μπέτις εκμεταλλεύτηκε την καλή της στιγμή για να κάνει το 2-1 και να πάρει την πρόκριση. Ο Καρβάλιο άνοιξε δεξιά στον Κανάλες που μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε τον Βάκας διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Κουντέ στο 90′.

 

ΜΠΕΤΙΣ: Ρούι Σίλβα, Μπεγερίν (39′ Σαμπαλί), Πετσέλα, Έντγκαρ, Μορένο, Γκίντο Ροντρίγκες, Καρβάλιο, Κανάλες, Φεκίρ, Χουάνμι (79′ Τέγιο), Ιγκλέσιας

ΣΕΒΙΛΛΗ: Βάκας, Μοντιέλ (90′ Θαρθάνα), Γκούντελ (39′ Κουντέ), Ντιέγκο Κάρλος, Ρεκίκ (77′ Ρομέρο), Όλιβερ Τόρες (66′ Γκούντελ), Χορδάν (39′ Ακούνια), Ράκιτιτς, Οκάμπος, Πάπου Γκόμες, Μιρ (67′ Κορόνα)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «16»

Σάββατο 15/1

Μαγιόρκα* – Εσπανιόλ 2-1

Τζιρόνα – Ράγιο Βαγεκάνο* 1-2

Σπόρτινγκ Χιχόν – Κάντιθ* 0-0 (2-4 ΠΕΝ.)

Κυριακή 16/1

Μπαλεάρες – Βαλένθια 0-1*

Μπέτις – Σεβίλλη 2-1

Τετάρτη 19/1

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ατλέτικο Μαδρίτης

Έλτσε – Ρεάλ Μαδρίτης

Πέμπτη 20/1

Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς