16.2 C
Athens

Μπαλτάκος: Αν γίνω πρόεδρος της ΕΠΟ, θα τα αλλάξω όλα για να επανέλθει το ποδόσφαιρο σε αγνές εποχές της δεκαετίας του ’80

Μπροστά σε όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία και στον χώρο του αθλητισμού και δη της ΕΠΟ, η (μάλλον χιουμοριστική – γιατί δεν γίνεται αλλιώς -) είδηση της πιθανής… ανάληψης της προεδρίας από τον Τάκη Μπαλτάκο με τις «ευλογίες» των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, δεν προκαλεί έκπληξη.

Ο γνωστός νομικός φιλοξενήθηκε στον ρ/σ Metropolis 95,5 και αναφέρθηκε σε αυτό το ενδεχόμενο και έκανε… προγραμματικές δηλώσεις υποστηρίζοντας πως θα αλλάξει εκ βάθρων το ελληνικό ποδόσφαιρο για να διώξει την καχυποψία.

Διαβάστε αποσπάσματα των όσων είπε:

Για το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της ΕΠΟ: «Σε πολύ προκαταρκτικό στάδιο βρισκόμαστε ακόμη. Το θέμα της προεδρία της ΕΠΟ δεν είναι κάτι που είχα σκεφτεί ποτέ, έμενα πρώτα από όλα με ενδιαφέρει να είμαι δικηγόρος, ούτε πολιτικός είμαι, ούτε παράγοντας. Έγιναν κάποιες συζητήσεις πολύ αρχικές, με ανθρώπους που δεν μπορώ να σας αποκαλύψω και δεν πρέπει και στις συζητήσεις τέθηκε αυτό το θέμα. Δεν είναι κάτι που έχω στο μυαλό μου, αλλά αν τυχόν υπάρχει μια ευρύτερη συναίνεση και γίνει θα χαρώ, αν δεν γίνει δεν θα στεναχωρηθώ».

Αναφορικά με το πράσινο παρελθόν του και τη νομική σχέση που είχε με τον ΠΑΟΚ και αν οι δύο ομάδες είναι μαζί του: «Δεν μπορώ να πω εγώ αυτό το πράγμα, πρέπει να ερωτηθούν οι ίδιοι, δεν μπορώ να πω κάτι για άλλη ομάδα, ο Παναθηναϊκός δεν είναι άλλη ομάδα, είναι η δική μου ομάδα, αλλά και πάλι δεν μπορώ πω κάτι πρέπει να ερωτηθούν οι δύο ομάδες. Είναι αναμενόμενο ο Ολυμπιακός να είναι αντίθετος, διότι είναι γνωστό ότι εγώ πάντα, από τότε που ξεκίνησα στο χώρο του αθλητισμού, είχα πάντα μια αντιπαράθεση με τον Ολυμπιακό, δεν χρειάζεται να το κρύψουμε και δεν μπορεί και να κρυφτεί. Από εκεί και πέρα τι θα κάνει ο Ολυμπιακός πάλι δεν μπορώ να πω».

Για το τι θα σήμαινε για τον ίδιο να αναλάβει την προεδρία της ΕΠΟ: «Αν γίνει τελικά αυτό, θα με ενδιέφερε να γίνει μια εκ βάθρων αναδιοργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, εννοώ να αλλάξουν όλα, χρειάζεται να αλλάξουν τα πάντα, ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να επανέλθει εκεί που ήταν παλαιότερα. Να μην υπάρχουν αυτά ακούγονται και που συζητάμε όλοι. Αυτό που θα ήθελα είναι να επανέλθει το ποδόσφαιρο σε αγνές εποχές στη δεκαετία του 80 ή του 90, ίσως και πιο πριν. Και στο χώρο των φιλάθλων και των οπαδών, πάλι το ίδιο, αλλά και στο χώρο των παραγόντων ή των ομάδων. Να μην υπάρχει αυτή η καχυποψία που δηλητηριάζει πρώτα από όλα το μυαλό των παραγόντων, των ομάδων και των παικτών. Τώρα είναι καχύποπτοι όλοι για όλα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς