21.5 C
Athens

Άξονας Ολυμπιακού: Βασικοί στόχοι οι Γιάκομπ-Πελέ, επενδύσεις σε Σελίς-Αλμπίν

Τελειωμό δεν έχουν οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Μπίμπρας Νάτχο στον Ολυμπιακό.

Μετά και την προσθήκη του Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός φουλάρει για το κλείσιμο της τελευταίας τρύπας του ρόστερ του, αυτή της απόκτησης ενός ακόμα βασικού χαφ.

Σύμφωνα με την “Sportime” στην κορυφή της λίστας βρίσκονται δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν πέρσι στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο ένας είναι ο Κλαούντιο Γιάκομπ, 31 ετών. Αγωνίζεται περισσότερο ως εξάρι, πέρσι έκανε συνολικά 17 συμμετοχές, ενώ έχει και 2 συμμετοχές και 1 τέρμα με την εθνική Αργεντινής. Θεωρείται παίκτης με δεδομένη ποιότητα και σταθερότητα, δεν πιάνει θέση ξένου καθώς είναι πολιτογραφημένος Ιταλός, ενώ αποτιμάται γύρω στα 2 εκατ. ευρώ χρηματιστηριακά.

Ο άλλος είναι ο 27χρονος Πελέ. Αγωνίζεται τόσο στο “6” όσο και στο “8”, και πέρσι πέρασε τη χρονιά σε Γαλλία και Αγγλία: πρώτα με τη Μονακό (11 συμμετοχές), η οποία τον δάνεισε τον χειμώνα στη Νότιγχαμ (9 συμμετοχές) και πριν λίγες μέρες επέστρεψε στο Πριγκηπάτο. Θεωρούταν πέρσι έτοιμος για μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα, ωστόσο η τραγική σεζόν της Μονακό τον συμπαρέσυρε στην μετριότητα και έτσι παρέμεινε στάσιμος. Αποτιμάται στα 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ μετράει 5 συμμετοχές με την εθνική της Γουινέας Μπισάου (αγωνίστηκε και στα 3 παιχνίδια της πριν αποκλειστεί στο Κόπα Άφρικα). Όπως και ο Γιάκομπ δεν πιάνει θέση ξένου καθώς διαθέτει και την πορτογαλική υπηκοότητα.

Πιο χαμηλά στην λίστα βρίσκεται ο Γκιγέρμο Σελίς σύμφωνα με πορτογαλικές πηγές. Πρόκειται για περίπτωση που γνωρίζει ο Πέδρο Μαρτίνς από τη θητεία του στην Γκιμαράες. Όπως και ο Πελέ αγωνίζεται και στο “6” και στο “8”, και εκείνος πέρασε τη χρονιά σε 2 διαφορετικές ομάδες: αρχικά στην Πορτογαλία και την Γκιμαράες (5 συμμετοχές με 1 τέρμα) και έπειτα δόθηκε δανεικός στην αργεντίνικη Κολόν (8 συμμετοχές). Ο 26χρονος είναι παίκτης με προοπτική, έχοντας χρηματιστηριακή αξία κοντά στο ενάμιση εκατ. ευρώ, ενώ έχει παίξει 6 φορές για την εθνική Κολομβίας.

Τέλος μια καθαρά περίπτωση για το μέλλον είναι ο Χαβιέρ Αλμπίν. Ο 17χρονος αγωνίζεται στα τμήματα υποδομής της Νουμάνθια και σύμφωνα με τους Γάλλους πέρα του γεγονότος ότι θεωρείται σούπερ ταλέντο εκτός από τον Ολυμπιακό “παίζουν μπάλα” για την αφεντιά του Μονακό και Σεβίλλη! Στην Ελλάδα θα ταυτιζόταν με τον Γιάννη Μπουζούκη σε αγωνιστικό στιλ: αγωνίζεται μπροστά από τα χαφ σε πιο επιθετικό ρόλο, παρόλα αυτά δεν είναι καθαρό “δεκάρι”.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς