27.5 C
Athens

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2: Ο Παλάσιος τον κράτησε σε απόσταση αναπνοής από την τέταρτη θέση

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Παλάσιος που πέτυχε και τα δύο τέρματα ο Παναθηναϊκός έκλεισε με ιδανικό τρόπο την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος επικρατώντας με 2-0 του Ατρομήτου, ο οποίος θα τα παίξει όλα για όλα ώστε να αποφύγει τα μπαράζ στα play-out που βρίσκονται προ των πυλών.

Χάρη σε αυτό το τρίποντο και σε συνδυασμό με τις νίκες της ΑΕΚ και του Άρη το «τριφύλλι» έμεινε στο -3 από τους Θεσσαλονικείς και την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Conference.

Ο «καθρέπτης» του ματς

Το ματς που διεξήχθη υπό το βλέμμα του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γκουστάβο Πογιέτ, ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να έχει την κατοχή και να απειλεί την εστία του Διούδη κυρίως με μακρινά σουτ τα οποία δεν έβρισκαν εστία. Οι Πράσινοι άργησαν να μπουν στο κλίμα του αγώνα αλλά στην πρώτη τους επίσκεψη στην περιοχή των Περιστεριωτών λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ με τον Αϊτόρ. Ο Ισπανός βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή, επιχείρησε το συρτό σουτ αλλά ο Γιαννιώτης του είπε «όχι» μπλοκάροντας τον κίνδυνο.

Ίδια κατάληξη είχε και η τελική του Παλάσιος λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Αργεντινό επιθετικό να σουτάρει εντός περιοχής μετά από υποδειγματική αντεπίθεση με μόλις δύο πάσες, όμως τον πρώην κίπερ του Ολυμπιακού να του αρνείται το γκολ. Κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο κύλησε με το σκορ «κολλημένο» στο μηδέν και τον Γιαννιώτη ως μεγάλο πρωταγωνιστή.

Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Παλάσιος πήρε την μπέρτα του ήρωα από τον Γιαννιώτη και με δύο προσωπικές του ενέργειες χάρισε ένα πολύτιμο τρίποντο στον ανεβασμένο Παναθηναϊκό που πέτυχε για πρώτη φορά, μετά από διάστημα τριών μηνών, δύο νίκες στη σειρά. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η «τριάρα» επί της ΑΕΚ κι αυτή το one man show του Παλάσιος, ο οποίος πήρε στις πλάτες του την ομάδα του Γιοβάνοβιτς στην κρίσιμη καμπή της σεζόν. Και τώρα play-off.

Το 1-0 έγινε μετά από γέμισμα του Χατζηγιοβάννη και πλασέ στην κίνηση του Αργεντινού, ο οποίος σε διάστημα τεσσάρων λεπτών «εκτέλεσε» και πάλι τον Γιαννιώτη με διαγώνιο σουτ για το τελικό 2-0. Μάλιστα, οι Πράσινοι πριν τον επιθετικό μονόλογο του Παλάσιος έχασαν και πέναλτι με τον Αϊτόρ, που πρέπει να λέει ευχαριστώ στον συμπαίκτη του για την εξέλιξη της βραδιάς και την αποφυγή του τίτλου του «μοιραίου».

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-2

Σκόρερ: 75′, 77′ Παλάσιος

Γήπεδο: Περιστερίου

Διαιτητής: Μανούχος

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Καστεγιάνο, Χαρίσης, Σάλομον (62’ Άλιμπεκ), Καρτάλης (34’ Ντένιτς), Ροτάριου (82’ Ναμπί), Κουλούρης, Μουνίθ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες, Σάρλια, Βέλεθ (85’ Πούγγουρας), Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Κουρμπέλης (65’ Μαουρίσιο), Αϊτόρ (65’ Χατζηγιοβάνης), Γκατσίνοβιτς (87’ Καρλίτος), Παλάσιος, Ιωαννίδης (85’ Βιτάλ).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς