17.7 C
Athens

Αστέρας – Ολυμπιακός 0-5: Ερυθρόλευκος τυφώνας στην Τρίπολη!

Πραγματοποιώντας αναμφίβολη την καλύτερη φετινή εκτός έδρας εμφάνιση του, ο Ολυμπιακός έκανε… πάρτι στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα και πήρε μεγάλη νίκη σε μια δύσκολη έδρα με 5-0.

Οι Ερυθρόλευκοι που κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο είχαν δείξει πως δεν σκοπεύουν να πάθουν τα ίδια με τον Πανιώνιο, έδειξαν ανάλογη εικόνα στην Τρίπολη, αυτή τη φορά παίζοντας ακόμα πιο ωραίο ποδόσφαιρο. Μόλις στο 5′ ο Μασούρας από το γύρισμα του Σουντανί έγραψε με πλασέ στην κίνηση το 0-1, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο άλλος μεσοεπιθετικός, ο Ποντένσε ύστερα από κλέψιμο έκανε το 0-2.

Το μόνο που θα μπορούσε να χαλάσει αυτή την καταπληκτική εμφάνιση του Ολυμπιακού, θα ήταν ένας τραυματισμός. Ο Πασαλίδης στο 16′ έκανε εγκληματικό μαρκάρισμα στον Γκιλιέρμε και πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια, έστω κι αν χρειάστηκε ο Παπαπέτρου να δει το VAR για να δώσει την κόκκινη κάρτα (σε κάτι τόσο οφθαλμοφανές). Για τον Βραζιλιάνο βασικό μέσο των Ερυθρόλευκων επικρατεί αγωνία, αφού του τοποθετήθηκε νάρθηκας και η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για σοβαρή κάκωση στην κνήμη. Ο Μαρτίνς όμως έχασε και τον Ποντένσε λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό, με τους Μπουχαλάκη και Ραντζέλοβιτς να περνούν εσπευσμένα στο παιχνίδι.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν έχασαν τον ρυθμό τους: Στο 34′ ο Σουντανί μοίρασε τη δεύτερη ασίστ του στο ματς, βρήκε τον Ελ Αραμπί που έσκαψε τον Παπαδόπουλο για το 0-3 σε ρυθμούς… προπόνησης. Από τη στιγμή που οι Αρκάδες έπαιζαν με δέκα, δεν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να διεκδικήσουν κάτι από το ματς που ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των Ερυθρόλευκων.

Στο 44′ ο εκπληκτικός Μαροκινός μετά από κεφαλιά του Ραντζέλοβιτς έγραψε το 0-4. Οι Ερυθρόλευκοι πάτησαν γκάζι μετά το 67′ ξανά, ο Μπουχαλάκης είχε δοκάρι, ενώ ο Μασούρας σημείωσε πέμπτο γκολ και δεύτερο δικό του στο 73′ για το τελικό 0-5. Ο Σουντανί μάλιστα ήταν ο… ασίστ-μαν αφού μοίρασε την τρίτη του στο παιχνίδι! Ο Αλγερινός έχασε σημαντική ευκαιρία στο φινάλε για το 0-6, ωστόσο αυτό που μένει είναι η συνολική συμβολή του, αλλά και η φανταστική γενικότερη εικόνα του Ολυμπιακού.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Καπίγια, Μουνάφο (65′ Άνχελ), Ιγκλέσιας, Λουίς Φερνάντεθ, Μπαράλες (46′ λ.τρ. Μπόρχα Φερνάντεθ) & Μαρκ Φερνάντεθ (21′ Βαλιέντε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιγιέρμε (17′ λ.τρ. Μπουχαλάκης), Ποντένσε (37′ λ.τρ. Ραντζέλοβιτς), Σουντανί, Μασούρας και Ελ Αραμπί (65′ Γκερέρο).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς