17.2 C
Athens

Άρης – ΠΑΟΚ: Η Θεσσαλονίκη στη… μέση!

Το ματς ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ είναι αυτό που ξεχωρίζει στη 12η αγωνιστική. Ύστερα από πολλά χρόνια και οι δύο ομάδες βρίσκονται μια ανάσα από την κορυφή, δίνοντας ιδιαίτερη αίγλη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Το μεγάλο ντέρμπι της δωδέκατης αγωνιστικής είναι αυτό ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Μετά από πολλά χρόνια ωστόσο, το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ντέρμπι κορυφής, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό, καταλαμβάνοντας την δεύτερη (ΠΑΟΚ, 24 βαθμοί) και την τρίτη (Άρης, 23 βαθμοί) θέση.

Άρης

Οι Κίτρινοι προέρχονται από την παλικαρίσια ισοπαλία με τον Ατρόμητο, ισοφαρίζοντας το προβάδισμα δύο τερμάτων της ομάδας του Περιστερίου, παίζοντας με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο. Τελευταίο παιχνίδι του Άρη στο Βικελίδης, ήταν κόντρα στον Ολυμπιακό, στο οποίο οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 1-2.

Φέτος ο Άρης είναι πολύ δυνατός αμυντικά στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ, με Ολυμπιακό και Ατρόμητο, ενώ τα άλλα πέντε μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο. Στην έδρα του ο Άρης έχει τρεις νίκες (μια από αυτές στους Ζωσιμάδες ως τυπικά γηπεδούχους), ενώ εκτός από τον Ολυμπιακό, απώλεσε βαθμούς και με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πρεμιέρα των Ηπειρωτών και του Άκη Μάντζιου στο πρωτάθλημα.

Στα αγωνιστικά, ο Σάκιτς ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Άκη Μάντζιου. Ο Αυστριακός αριστερός οπισθοφύλακας θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που είναι μόνιμη πηγή κινδύνων για τον ΠΑΟΚ, όντας εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός. Από το παιχνίδι θα απουσιάζει ο Λΐντσει Ρόουζ, ο οποίος είναι τιμωρημένος (αυτός είχε αποβληθεί με τον Ατρόμητο).

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Δεληζήσης, Σάκιτς, Ματίγια, Σάσα (Τζέγκο), Γκάμα, Ματέο Γκαρσία, Σίλβα (Μπερτόλιο), Μάνος

Τα τρία τελευταία παιχνίδια
28.11.2020: Άρης – Ολυμπιακός 1-2
02.12.2020: ΑΕΛ – Άρης 0-3
05.12.2020: Ατρόμητος – Άρης 2-2

Οι κορυφαίοι σκόρερ του Άρη: Μπρούνο Γκάμα 5, Μάνος και Μπερτόλιο 2

ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε μεσοβδόμαδα τις υποχρεώσεις του στο Europa League, παίρνοντας λευκή ισοπαλία με την Γρανάδα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» στρέφει ολοκληρωτικά την προσοχή του στο πρωτάθλημα και τις εγχώριες διοργανώσεις.

Με τον Πάμπλο Γκαρσία στο τιμόνι του συλλόγου ο ΠΑΟΚ έχει μετρήσει πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ωστόσο αυτό θα είναι το πιο δύσκολο εν Ελλάδι παιχνίδι που θα αντιμετωπίσει, μέχρι το επόμενο. Ο ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής έχει αντιμετωπίσει σε ντέρμπι μόνο την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλος με 2-2.

Είναι αήττητος στα τελευταία δεκαπέντε παιχνίδια, μετά την ήττα από την ΑΕΚ στην Τούμπα με 0-1, με απολογισμό οκτώ νίκες και επτά ισοπαλίες, ενώ σε αυτά τα παιχνίδια δεν έχει δεχτεί ποτέ πάνω από ένα γκολ. Μετά το 0-0 με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, βρίσκει δίχτυα σε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Στα αγωνιστικά, ο Βιεϊρίνια έθεσε εαυτόν στην διάθεση του Πάμπλο Γκαρσία, με τον Ουρουγουανό τεχνικό να προσανατολίζεται να τον επιλέξει και για την βασική ενδεκάδα. Εκτός έμεινε ο Ομάρ Ελ Καντουρί, ο οποίος είναι τιμωρημένος, λόγω της κόκκινης κάρτας που δέχτηκε, όπως και ο Μπίσεσβαρ, ο οποίος ενδέχεται να αποχωρήσει στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να καθίσει ο Πασχαλάκης, καθώς του Ζίβκοβιτς δεν του πάει το Κλεάνθης Βικελίδης, καθώς σε δύο παιχνίδια πρωταθλήματος έχει δεχθεί 11 γκολ, επτά με την Ξάνθη και τέσσερα με τον ΠΑΟΚ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Ουαγκέ, Γιαννούλης, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σβιντέρσκι

Τα τρία τελευταία παιχνίδια
03.12.2020: Ομόνοια – ΠΑΟΚ 2-1
06.12.2020: ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-0
10.12.2020: ΠΑΟΚ – Γρανάδα 0-0

Οι κορυφαίοι σκόρερ του ΠΑΟΚ: Τζόλης 8, Σφιντέρσκι και Ζίβκοβιτς 5.

Οι μεταξύ τους αναμετρήσεις

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Άρης πέτυχε μια μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ (4-2), σταματώντας το αήττητο σερί του Δικεφάλου, 51 αγώνων, στο πρωτάθλημα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Άρη, έπειτα από 13 μεταξύ τους αναμετρήσεις, με τις εννιά να είναι ισόπαλες, και τέσσερις νίκες να έχει ο ΠΑΟΚ.

Στην έδρα του Άρη ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει στα έξι τελευταία παιχνίδια, μετά το 0-0 του 2012, ενώ στα τρία τελευταία έχει πετύχει 2 γκολ. Η πιο πρόσφατη αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης, ήταν στα play-off, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 0-2, απέναντι σε έναν αποδεκατισμένο Άρη, με μόλις 13 παίκτες στην αποστολή.

Η ιστορία με γηπεδούχο τον Άρη
Νίκες Άρη: 20
Ισοπαλίες: 23
Νίκες ΠΑΟΚ: 14

Τα περσινά παιχνίδια
Κανονική διάρκεια
04.01.2020: Άρης – ΠΑΟΚ 4-2
(17’ σουτ Λάρσον, 41’ κεφαλιά Φραν Βέλεθ, 47’ κεφαλιά Ρόουζ, 70’ σουτ Λούκας Σάσα – 10’ σουτ Σφιντέρσκι, 77’ σουτ Λέο Μάτος)
Πλέι οφ
28.06.2020: Άρης – ΠΑΟΚ 0-2
(36’ κεφαλιά Φερνάντο Βαρέλα, 44’ σουτ Σφιντέρσκι)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς