22.7 C
Athens

Άρης – ΠΑΟΚ 4-2: Στη Θεσσαλονίκη το αφεντικό είναι ένα!

Μάρτιος 2018. Από τότε διατηρούσε το αήττητο του στην Ελλάδα ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, αυτό έμελλε να τελειώσει με την έναρξη του 2020. Στο πρώτο της παιχνίδι για τη νέα ημερολογιακή χρονιά, η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα διασύρθηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» από τον Άρη με 4-2.

Ό,τι δεν κατάφερε η ομάδα του Μίκαελ Ένινγκ στο ματς του πρώτου γύρου στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ απέσπασε τον βαθμό στις καθυστερήσεις, το έκανε στον δεύτερο γύρο πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι δεν νίκησαν σε ένα ακόμα ντέρμπι υπό τις οδηγίες του Φερέιρα.

Και μάλιστα, ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν με το γκολ του Σφιντέρσκι στο 10′. Ο Πολωνός πήρε το ριμπάουντ από την άσχημη απόκρουση του Κουέστα στο σουτ του Πέλκα και έγραψε το 0-1. Ο Μίσιτς λίγα λεπτά αργότερα είχε την ευκαιρία για το 0-2, ωστόσο ο Ισπανός έκανε εξαιρετική επέμβαση και κράτησε το ματς στο 0-1.

Έτσι, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν επτά λεπτά αργότερα. Βγήκαν γρήγορα στην κόντρα, η μπάλα έφτασε στον Λάρσον που πέρασε τον Μάτος, συνέκλινε και με δυνατό σουτ νίκησε τον Ζίβκοβιτς στην κλειστή του γωνία. Ο Σέρβος πραγματοποίησε κάκιστο παιχνίδι και φέρει ευθύνη σχεδόν σε όλα τα γκολ που δέχθηκε η ομάδα του.

Η τελευταία μεγάλη στιγμή του ΠΑΟΚ για το πρώτο μέρος δημιουργήθηκε στο 21′. Ο Σφιντέρσκι από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουέστα κι εκεί ξεκίνησε ο… κατήφορος για την ομάδα του Φερέιρα, η οποία είχε αμυντική αδράνεια στο 41′ και ο Βέλεθ μετά την υπέροχη σέντρα του Κόρχουτ έφτασε στην ανατροπή για την ομάδα του.

Με το… καλησπέρα στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι βρήκαν ένα γκολ που πλέον τους έκανε να αισθάνονται ασφαλείς. Ο Ρος με ωραία κεφαλιά ύστερα από την άστοχη έξοδο του Ζίβκοβιτς πέτυχε το 3-1 στο 47′. Από εκεί και πέρα, φρόντισαν να αφήσουν την μπάλα στον ΠΑΟΚ, αμύνθηκαν υποδειγματικά και σε μια εξαιρετική κόντρα στο 70′ ήρθε το 4-1.

Ο εκπληκτικός Φετφατζίδης βρήκε τον αμαρκάριστο Σάσα από τα δεξιά, όπου με τελείωμα… στράικερ εκτέλεσε τον Σέρβο κι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του. Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει σε 4-2 με τον Μάτος στο 77′. Πλέον, ο «Δικέφαλος του Βορρά» κινδυνεύει να χάσει και την κορυφή, εφόσον ο Ολυμπιακός την Κυριακή επικρατήσει του Παναθηναϊκού στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (89’ Μπα), Γκάμα (90+2’ Μαρτίνες), Λάρσον (65’ Ντουρμισάι), Ιντέγε.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός (62’ Μπίσεσβαρ), Βιεϊρίνια (75’ Αουγκούστο), Πέλκας, Σφιντέρσκι (72’ Άκπομ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς