22.6 C
Athens

Άρης – Κοβαλίβκα 1-2: Ντροπιαστικός αποκλεισμός από την πρωτάρα Κόλος

«Μαύρη» Πέμπτη για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη. Μετά τον ΟΦΗ που γνώρισε τον αποκλεισμό από τον Απόλλωνα Λεμεσού στο «Γεντί Κουλέ» και ο Άρης δεν κατάφερε να προκριθεί στον προκριματικό, αφού γνώρισε ήττα-σοκ από την Κόλος Κοβαλίβκα με 2-1 στο Χαριλάου.

Οι Κίτρινοι υπήρξαν ξανά αφελείς αμυντικά, ενώ ο Χούλιαν Κουέστα κάτω από την εστία πραγματοποίησε μία κακή εμφάνιση από την πρωτάρα Κόλος που τερμάτισε στο περσινό πρωτάθλημα Ουκρανίας στην πέμπτη θέση.

Ο Ένινγκ προχώρησε ξανά σε πειράματα, πέρασε τον Σάσα σε θέση δεξιού μπακ και έχασε σε μεγάλο βαθμό τη μάχη του κέντρου. Το ματς ήταν κλειστό και στο πρώτο ημίχρονο υπήρξαν ελάχιστες ευκαιρίες.

Στο 20′ ο Μπρούνο Γκάμα δοκίμασε τον Βόλινετς με μακρινό σουτ, ενώ στο 33′ ο Κούεστα πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση στην κεφαλιά-ψαράκι του Σμιρνί. Στο 3-5-2 που χρησιμοποίησαν οι Ουκρανοί, ο Άρης δεν είχε απάντηση.

Η αμυντική ολιγωρία στο 47′ έφερε το προβάδισμα της Κόλος στο 47′. Ο Νόβακ πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι από εκτέλεση φάουλ και πέτυχε το 0-1, με τον Άρη να ισοφαρίζει στο 55′ με την γκολάρα του Μπρούνο Γκάμα ύστερα από την υπέροχη προσπάθεια του πολύ κινητικού και ουσιαστικού Φακούντο Μπερτόγλιο.

Ο Άρης βγήκε όλος μπροστά και με την είσοδο του Μάνου, αλλά πλην δύο σουτ του Μαντσίνι δεν κατάφερε να πετύχει τίποτα. Αντίθετα, η Κόλος αν ήταν πιο ψύχραιμη, θα μπορούσε είτε με τον Σενεσνιόφ (75′) είτε με τον Αντιούχ (83′) να πετύχει το 1-3 και να μην κάνει… θρίλερ το ματς στο φινάλε.

Οι Κίτρινοι γνώρισαν έναν οδυνηρό και ντροπιαστικό αποκλεισμό, έδειξαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, ενώ η θέση του Μίκαελ Ένινγκ θα πρέπει να θεωρείται επισφαλής.

Άρης (Ένινγκ): Κουέστα, Λούκας Σάσα (78’ Μαντσίνι), Ρόουζ, Ντάτκοβιτς, Γκάνεα (69’ Μάνος, Ματίγια, Τζέγκο, Μπερτόγλιο, Μπρούνο Γκάμα, Φετφατζίδης, Λόπεθ.

Κόλος Κοβαλίβκα (Κοστίσιν): Βόλινετς, Πετρόφ, Χαβρίς, Νόβακ, Ζοζούλια (50’ Μορόζκο), Γέμετς, Μπογκντάνοφ, Ζαντόια, Σμίρνι (87’ Κοστίσιν), Άντιουκχ, Λισένκο (63’ Σελέζνιοφ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς