18.2 C
Athens

Απόλλων – ΠΑΟΚ 1-3: Υιός Γκαγκάτσης… «σφάζει» πατέρα!

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη μέσα στη Ριζούπολη, πολύ πιο δύσκολα όμως απ’ ό,τι θα περίμενε. Στην πραγματικότητα, αν ο Παπαπέτρου δεν είχε… αγωνία να δώσει πέναλτι υπέρ των Θεσσαλονικέων, πολύ δύσκολα θα βρισκόταν τρόπος να νικηθεί για δεύτερη φορά ο εξαιρετικός Βέρχουλστ. Και για τρίτη, αφού ο Αθηναίος ρέφερι κατάφερε να βρει κι άλλο πέναλτι, την ώρα που είχαν εκπνεύσει ακόμα και οι καθυστερήσεις…

Το ποδόσφαιρο είναι ικανό να διαλύσει σπίτια. Όποιος αμφιβάλλει, ας κάνει έναν κόπο να ρωτήσει πατέρα και υιό Γκαγκάτση. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και νυν στέλεχος της ΠΑΕ Απόλλων είδε την ομάδα του γιου του να περνά από τη Ριζούπολη με… χειρουργική ακρίβεια και μόνο χαρούμενος δεν μπορεί να είναι από αυτή την εξέλιξη.

Ο Απόλλων ήταν ξανά ανταγωνιστικός, εμφανίζοντας εικόνα ανάλογη και ακόμα καλύτερη από εκείνη στο Καραϊσκάκη. Σε αυτό προφανώς συνετέλεσε και ο ΠΑΟΚ που νόμιζε ότι η τεσσάρα επί της Αϊντχόφεν θα ήταν αρκετή για να τρομάξει τους Κυανόλευκους. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο 15′ σε μια αντεπίθεση που ξεκίνησε από μια πολύ καλή ευκαιρία του Απόλλωνα και στη συνέχεια εξέθεσε την άμυνά του. Από τις ελάχιστες φορές που συνέβη κάτι τέτοιο, αφού ειδικά οι δυο στόπερ (Ντομίνγκες και Λισγάρας) ήταν εξαιρετικοί. Όπως ήταν, ξανά και ο μέχρι πρότινος αναπληρωματικός Βέρχουλστ.

Ακόμα και με το σκορ υπέρ του, ο ΠΑΟΚ έμοιαζε ευάλωτος, εύθραυστος. Ίσως αυτό να εντόπισε ο Τάσος Παπαπέτρου, δίνοντας πέναλτι σε μια φάση που δεν θα έδινε ούτε ο Γκαγκάτσης. Ο Μάκης, για να μην μπερδευόμαστε. Ο Ζίβκοβιτς βούτηξε πάνω σε αντίπαλο αμυντικό και σωριάστηκε στο έδαφος, ο Παπαπέτρου έδειξε χωρίς δισταγμό την άσπρη βούλα και ευτυχώς γι’ αυτόν, το γεγονός πώς καταλογίστηκε οφσάιντ μέσω VAR, τον γλίτωσε από ένα χοντρό λάθος.

Ο Απόλλων γλίτωσε το ανύπαρκτο πέναλτι, διεκδίκησε την ισοφάριση και έφτασε σε αυτήν με τον Τσιλούλη στο 65′. Με την εικόνα του ματς να μην προδικάζει δεδομένη επικράτηση του ΠΑΟΚ, ο Τάσος Παπαπέτρου θεώρησε χρέος του να αναλάβει ξανά δράση. Σε μια φάση που ο Σφιντέρσκι έκανε μια προβολή και βρήκε πρώτος την μπάλα, ο Λισγάρας του πάτησε το πόδι ενώ ο Πολωνός ήταν ήδη πεσμένος και είχε ολοκληρώσει την προσπάθειά του. Ο Αθηναίος ρέφερι περίμενε να διακοπεί η φάση για να πάει στο VAR και αφού συμβουλεύτηκε την οθόνη, έδωσε το αυστηρό πέναλτι στους Θεσσαλονικείς με το οποίο ο Σβαμπ έγραψε το 1-2.

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω ούτε αυτή τη φορά. Λίγο πριν το 90′ ο Φατιόν έχασε μια τεράστια ευκαιρία εξ επαφής, βρίσκοντας άσχημα την μπάλα στην προσπάθειά του να σκοράρει με κάτι σαν προβολή. Η ανυπακοή των Απολλωνιστών τιμωρήθηκε με ένα ακόμη πέναλτι, σε χρόνο που είχαν εκπνεύσει και τα 5 λεπτά των καθυστερήσεων. Το πιο ωραίο όμως είναι την παράβαση στο «χέρι» του Μπρούτσιτς την είδε μόνο ο Παπαπέτρου. Ο Αουγκούστο ευστόχησε και η σεμνή τελετή του… χειρουργείου έλαβε τέλος.

Κι αν δεν μας πιστεύετε, διαβάστε και τις δηλώσεις του Γιώργου Παράσχου, ο οποίος όχι μόνο σπανίως αναφέρεται στη διαιτησία, αλλά το έκανε και κόντρα στον ΠΑΟΚ που, όπως και να το κάνεις, έχει ξεχωριστή σημασία…

https://athlosnews.gr/paraschos-ta-provlimata-sti-diaitisia-paramenoyn-kai-ginontai-cheirotera/

 

ΑΠΟΛΛΩΝ – ΠΑΟΚ 1-3

Γήπεδο: Ριζούπολη

Σκόρερ: 65′ Τσιλούλης / 15′ Σφιντέρσκι, 78′ πεν. Σβαμπ, 90’+7′ πεν. Αουγκούστο

Διαιτητής: Παπαπέτρου

Κίτρινες: Ιωαννίδης, Σλίβκα, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Μπρούτσιτς / Μουργκ

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Τσαμπούρης (78′ Μουνιέ), Μπρούσιτς, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Σλίβκα, Φατιόν (82′ Ντάουντα), Μπεντινέλι (82′ Κολ), Τσιλούλης, Ιωαννίδης (90’+1′ Μάρκ Φερνάντεθ).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Λύρατζης, Αουγκούστο, Σβαμπ, Μουργκ (86′ Μιχαηλίδης), Τζόλης (67′ Ελ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (83′ Τσόλακ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς