18.3 C
Athens

Απόλλων – Ολυμπιακός 0-0: Μπλόκο στον πρωταθλητή από τους ψυχωμένους Κυανόλευκους (vid)

Σπουδαίο βαθμό στη μάχη της παραμονής κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό πανηγύρισε ο Απόλλωνας Σμύρνης στη Ριζούπολη (0-0). Οι Κυανόλευκοι έπαιξαν ψυχωμένα και πήραν τον βαθμό με κορυφαίο τον Βέρχουλστ που έκανε εκπληκτική εμφάνιση και φρόντισε να κρατήσει το μηδέν.

Έντεκα τελικές στην εστία, δεκαπέντε συνολικά είχαν οι Ερυθρόλευκοι του Πέδρο Μαρτίνς που είχε να διαχειριστεί και εκείνος ένα σωρό απουσίες λόγω Κόπα Άφρικα και κορωνοϊού, με τις λύσεις να είναι μετρημένες. Το ίδιο και σε χειρότερο βαθμό ισχύει για τον Απόλλωνα που είχε μόλις 16 παίκτες και τον Λ. Βελέντζα αντί του Τζιανλούκα Φέστα στον πάγκο του. Μόνο ο Ντάουντα και ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας, Ηλίας Κυρίτσης, ήταν οι επιλογές της Ελαφράς Ταξιαρχίας από την πρώτη ομάδα για να δώσουν λύσεις στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο Απόλλων παίρνει σπουδαίο βαθμό που τον φέρνει στον πόντο από τον Ατρόμητο με δύο ματς λιγότερα, την ώρα που οι πρωταθλητές στο ντεμπούτο του Κώστα Μανωλά και στην επιστροφή του Μάξι Λοβέρα είδαν τη διαφορά από την ΑΕΚ να μειώνεται στους εννέα βαθμούς.

Όσον αφορά στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και στα όσα διαδραματίστηκαν στα 90′ της αναμέτρησης στη Ριζούπολη, ο Απόλλωνας έπαιξε ψυχωμένα όπως και απέναντι στην ΑΕΚ με στόχο να δείξει πως παρά τις απουσίες μπορεί να εκμεταλλευτεί και τις απουσίες των Ερυθρολεύκων.

Στο πρώτο μέρος περιόρισε την επιθετική δράση των φιλοξενούμενων, οι οποίοι είχαν μια μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Μπουχαλάκη, ο οποίος βρήκε απέναντι του τον Βέρχουλστ στην προσπάθεια του.

 

Με την είσοδο του Τικίνιο αντί του Καμαρά στο δεύτερο μέρος, το 4-4-2 βοήθησε τον Ολυμπιακό να κρατήσει ακόμα πιο χαμηλά τον Απόλλωνα και να απειλήσει ανακτώντας μπάλες (μέσω πίεσης ψηλά) την εστία του εξαιρετικού Βέρχουλστ. Από το 52′ και έπειτα οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν να δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά του Βέλγου, ο οποίος μάζεψε εύκολα τα σουτ των Μπουχαλάκη και Τικίνιο, όχι όμως και την κεφαλιά του Βραζιλιάνου στην οποία υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε τρομερή εκτίναξη για να κρατήσει το μηδέν.

Με την είσοδο του Βαλμπουενά, οι Ερυθρόλευκοι ήταν ακόμα πιο δημιουργικοί και από τα πόδια του Γάλλου φτιάχτηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς. Ο Ελ Αραμπί εξ επαφής στο 70′ εκτέλεσε άουτ σε μια φάση από αυτές που δεν χάνονται συνήθως από τον Μαροκινό φορ.

 

Ο Ολυμπιακός ανέβασε κι άλλο τις γραμμές του με τον Μανωλά να φτάνει να παίζει πάνω από τη σέντρα, έψαξε το γκολ με τις εμπνεύσεις – ατομικές ενέργειες του Βρουσάι, αλλά τελικά το 0-0 παρέμεινε, με τους Ερυθρόλευκους να γνωρίζουν απώλεια βαθμών στο πρώτο ματς του 2022.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0

Γήπεδο: Γ. Καμάρας – Ριζούπολη

Διαιτητής: Τζοβάρας

Κίτρινες: Κραγιόπουλος, Βιτλής, Γιακιμόφσκι, Ιωαννίδης / Εμβιλά

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Βελέντζας): Bέρχουλστ, Ντεντάκης, Γιακιμόβσκι, Μπαξεβανίδης, Βιτλής, Κραγιόπουλος, Φατιόν, Γιαννιώτας (80′ Γιαννάκη), Ιωαννίδης (87′ Δούμας), Σίγκνεβιτς, Φαν Λα Πάρα (90+4′ Ντάουντα)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Καρμπόβνικ (85′ Λοβέρα), Μπα, Παπαδόπουλος (85′ Μανωλάς), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (90+2′ Σουρλής), Καμαρά (46′ Τικίνιο), Μασούρας (58′ Βαλμπουενά), Βρουσάι, Ελ Αραμπί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς