22.4 C
Athens

Απόλλων – ΑΕΚ 2-1: Νίκη γοήτρου μετά από 21 χρόνια! (vid)

Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε! Μετά από 21 χρόνια (Ιανουάριος 2000), ο Απόλλων έσπασε την… κατάρα και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη επί της ΑΕΚ με 2-1 στη Ριζούπολη.

Η Ελαφρά Ταξιαρχία είχε ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης, ωστόσο πήρε μια σπουδαία νίκη γοήτρου στον επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου με 2-1 και αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ απογοήτευσε σε ένα ακόμα παιχνίδι, οι παίκτες το είδαν σαν… αγγαρεία, ενώ μέτριο ήταν το ντεμπούτο του Όλεγκ Νταντσένκο που έπαιξε ως δεξί εξτρέμ.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με το γκολ του Ντάουντα. Ο επιθετικός των γηπεδούχων συνεργάστηκε με τον Μπεντινέλι, εκείνος του έδωσε ξανά και ο Νιγηριανός με διπλή προσπάθεια έγραψε το 1-0 στο 16′.

 

Η ΑΕΚ απάντησε άμεσα με τον Ολιβέιρα να εκμεταλλεύεται το λάθος του Γιαννακόπουλου και με δυνατό σουτ να γράφει το 1-1 στο 20′.

 

Η συνέχεια όμως ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή. Στο 27′ ο Λαγός έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι για το 2-1 του Απόλλωνα που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χιμένεθ πήρε την απόφαση να «κλειδώσει» την πρόκριση, ρίχνοντας στο ματς ακόμα έναν ανασταλτικό (Σιμάνσκι) χαφ στη θέση του μοναδικού δημιουργικού (Τάνκοβιτς). Παράλληλα, ο Λιβάι Γκαρσία αντικατέστηκε τον Όλεγκ Νταντσένκο.

Εύκολα κράτησε την πρόκριση η ΑΕΚ, δεν κινδύνευσε στο παραμικρό και απείλησε αρκετά προς το τέλος, χωρίς όμως να αποφύγει την ήττα.

Πέρασε στους «8» για 7η συνεχόμενη χρονιά, όμως υπάρχει προβληματισμός για την κατάσταση του Σάκχοφ και του Γαλανόπουλου που αποχώρησαν τραυματίες.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΑΕΚ 2-1

Σκόρερ: 16′ Ντάουντα, 27′ Λαγός / 20′ Ολιβέιρα

Διαιτητής: Τζοβάρας

Κίτρινες: Λαγός, Χουχούμης, Μουνιέ – Σιμόες, Γκαρσία

Απόλλων Σμύρνης (Παράσχος): Γιαννακόπουλος, Χουχούμης, Λισγάρας, Λαγός (81΄ Ρόδης), Μπεντινέλι (69΄ Κραγιόπουλος), Κάλισιρ (46΄ Μπρούτσιτς), Τσαμπούρης, Μουνιέ, Ντάουντα (46΄ Ιωαννίδης), Βιτλής (63΄ Μαρκ Φερνάντεθ), Κιτόκο.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Ραντόνια, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Χνίντ, Σιμόες, Σάκχοφ (63΄λ.τρ. Σάκχοφ), Νταντσένκο (46΄ Γκαρσία), Αλμπάνης (84΄ Μαχαίρας), Τάνκοβιτς (46΄ Σιμάνσκι), Ολιβέιρα (90+2΄ Ανσαριφάρντ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς