23.5 C
Athens

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κρατική ελεημοσύνη στο διαλυμένο προϊόν που λέγεται Basket League!

Κάθε φορά που μια νέα κυβέρνηση έρχεται στην εξουσία, κυριαρχεί η ψευδαίσθηση πως οι κακές συνήθειες του παρελθόντος θα πάνε στον αγύριστο. Μέχρι που περνά λίγος καιρός και καταλαβαίνεις πως όσα κι αν αλλάζουν τριγύρω, στο τέλος μένουν ίδια. Η Νέα Δημοκρατία κλήθηκε να κόψει τις δημόσιες σπατάλες με τις οποίες η προηγούμενη κυβέρνηση επιδίωξε να χειραγωγήσει αρκετούς συλλόγους, κυρίως μέσω ΕΡΤ. Σε μεγάλο βαθμό αυτό επετεύχθη, μέσω της ακύρωσης των σκανδαλωδών συμφωνιών μεταξύ της ΕΡΤ και των μισών ομάδων της Super League.

Παρά την καλή αρχή όμως, φαίνεται πως κάτι αλλάζει, προς το χειρότερο. Οι πληροφορίες μου λένε πως κατόπιν άνωθεν παρέμβασης – και το άνωθεν αναφέρεται κατευθείαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον υφ. Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη -, έχει αποφασιστεί μια «έμμεση» βοήθεια στην Basket League. Την ίδια Basket League που τα ΑΦΜ των συλλόγων της πουλιούνται στα σούπερ μάρκετ, την ίδια Basket League που εξώθησε τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας σε αποχώρηση, μέσω της ΕΟΚ και του υποχείριού της που λέγεται ΚΕΔ.

Το χειρότερο είναι πως η δουλειά πάει να γίνει υπόγεια. Κάτι που ενισχύει τα παραπάνω, αλλά και την άποψη πως κάτι δεν πάει καλά. Σύμφωνα λοιπόν με όσα έμαθα, δόθηκε εντολή σε συγκεκριμένη ΔΕΚΟ να πριμοδοτήσει με 300.000 τη λίγκα προκειμένου να καλυφθούν κάποιες πιεστικές οικονομικές υποχρεώσεις. Επειδή όμως το συγκεκριμένο ποσό αποτελεί μονάχα προσωρινή λύση, ασκούνται πιέσεις προκειμένου να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες «ενέσεις». Όλα αυτά βεβαίως δεν έχουν λογική. Όχι απλώς επειδή πρόκειται για ένα πλήρως απαξιωμένο προϊόν, το οποίο έκανε όλους τους χορηγούς του να τρέχουν μακριά, αλλά και γιατί η ανομία ζει και βασιλεύει. Θα επανέλθω…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς