28 C
Athens

Αποφυλακίστηκε ο Φλώρος της Energa για λόγους υγείας

Εκανε χρήση των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου • Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος • Ποτάμι: Πλήγμα στο κράτος δικαίου η αποφυλάκιση Φλώρου

Eνας εκ των βασικών κατηγορούμενων για την υπόθεση της Energa-Hellas Power ο Αριστείδης Φλώρος αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας. Η αίτηση αποφυλάκισής του έγινε δεκτή, αφού διαγνώστηκε ποσοστό αναπηρίας του άνω του 65%, ενώ ο κατηγορούμενος φέρεται να αντιμετώπιζε κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα.

Ο 39χρονος επιχειρηματίας τον Φεβρουάριο του 2017 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων  σε κάθειρξη 21 ετών για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ του είχε επιβληθεί και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης, τον περασμένο Μάρτιο είχε κριθεί ένοχος για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη. Ως φυσικοί αυτουργοί είχαν κατηγορηθεί δύο σκληροί Αλβανοί κακοποιοί, που ανακρινόμενοι είχαν υποδείξει τον επιχειρηματία ως το άτομο που τους είχε υποσχεθεί αμοιβή 300.000 ευρώ προκειμένου να δολοφονήσουν τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ και αντίδικό του στην υπόθεση Energa – Hellas Power Γιώργο Αντωνόπουλο.

Ο Αριστείδης Φλώρος εκτός από την αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε και η οποία έγινε δεκτή, είχε καταθέσει και αλλεπάλληλες αιτήσεις για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του είχε επιβάλλει το δικαστήριο για την υπόθεση της Energa – Hellas Power.

Ο επιχειρηματίας έκανε χρήση των «ηπιότερων» διατάξεων του Ποινικού Κώδικα που φέρουν την υπογραφή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου και ανάβουν το «πράσινο φως», ώστε να αποφυλακίζονται καταδικασθέντες ακόμα και σε πολυετή κάθειρξη για λόγους υγείας.

Ποτάμι: Πλήγμα στο κράτος δικαίου η αποφυλάκιση Φλώρου

Ως πλήγμα στο κράτος δικαίου και πρόκληση για την κοινωνία, χαρακτήρισε το Ποτάμι την αποφυλάκιση του εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο της Energa, Αριστείδη Φλώρου, «που τον Φεβρουάριο του 2017 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και στη συνέχεια για ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας».

Σύμφωνα με τον τομέα Δικαιοσύνης του Ποταμιού, προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για τις ιατρικές γνωματεύσεις που επέτρεψαν την αποφυλάκιση με βάση τον νόμο Παρασκευόπουλου.

«Τέτοιες αποφάσεις αποτελούν πλήγμα στο κράτος δικαίου και καλλιεργούν στους πολίτες την αίσθηση ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην απονομή της δικαιοσύνης», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς