19.7 C
Athens

Ανώτερη η ΑΕΛ, 1-0 τον Παναθηναϊκό

Με γκολ του Πίτι στο 6' η ΑΕΛ νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό σε φιλική αναμέτρηση στη Λάρισα

Η ΑΕΛ ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού σε φιλική αναμέτρηση που έλαβε χώρα στη Λάρισα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δυο ομάδων για την έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Πίτι στο 7′ σημείωσε για τους γηπεδούχους το μοναδικό γκολ που έκρινε το ματς. Ο έμπειρος επιθετικός άλλαξε πολύ ωραία την μπάλα με τον Κούνιτς λίγο έξω από την περιοχή, πέρασε εντός και με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Διούδη ανοίγοντας το σκορ αρκετά νωρίς στο παιχνίδι.

Στα αρνητικά στο πρώτο μέρος για τον Σωτήρη Αντωνίου ήταν η αναγκαστική αποχώρηση του έμπειρου κεντρικού αμυντικού του, Βαγγέλη Μόρα, καθώς ένιωσε μια ενόχληση και τη θέση του πήρε ο Γκόλιας (39’).

Η ΑΕΛ ήταν ανώτερη από τον Παναθηναϊκό και στο δεύτερο 45λεπτο. Η μεγαλύτερη στιγμή για τους «βυσσινί» για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους ήρθε στο 54′ όταν ο Νούνιτς, ο οποίος στην έναρξη του δεύτερου μέρους πήρε τη θέση του Κούνιτς, έστειλε σε διπλή ευκαιρία την μπάλα αρχικά πάνω στον Διούδη και στη συνέχεια της φάσης στο δοκάρι των «πράσινων».

Στο 80′ ο Ρεγκάκος βγήκε στην κόντρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων, ωστόσο το τέρμα που σημείωσε ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης για την ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν η επιστροφή του αρχηγού, Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος λόγω του προβλήματος της θλάσης είχα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας και το ντεμπούτο του Πούγγουρα με την πράσινη φανέλα.

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Κρίστινσον (57’ Γκέκας), Σαΐτι, Γρομιτσάρης, Μόρας (39’ Γκόλιας), Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (79’ Μπάλλας), Μπασέμ, Κούνιτς (46’ Νούνιτς), Πίτι (57’ Καρανίκας), Ντέλετιτς.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον (62’ Οικονόμου), Μαυρομμάτης (62’ Κολοβέτσιος), Κουρμπέλης, Πούγγουρας (62’ Κουλιμπαλί), Χατζηθεοδωρίδης (62’ Χατζηγιοβάνης), Κάτσε (62’ Τζανδάρης), Δώνης (78’ Ρεγκάκος), Μουνιέ (62’ Ινσούα), Μπουζούκης (78’ Πίσπας), Εμμανουηλίδης (62’ Θεοχάρης).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς