17.9 C
Athens

Άλκμααρ – Παναθηναϊκός 3-0: Συντριβή των Πράσινων στο δεύτερο φιλικό

Βαριά ήττα με 3-0 γνώρισε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας του στην Ολλανδία απέναντι στην Άλκμααρ που έχει περισσότερες προπονήσεις στα πόδια της. Οι Πράσινοι μετά το 1-1 με την αδύναμη Αλ Τααβόν έδειξαν προβληματικοί σε άμυνα και επίθεση, ενώ δυσκολεύτηκαν σε τρομακτικό βαθμό να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους.

Από τα πρώτα λεπτά η πλάστιγγα έγερνε προς το μέρος της Άλκμααρ, η οποία δίκαια προηγήθηκε μόλις στο 12′, όταν μετά από ωραία συνεργασία που έγινε έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Κάρλσον από όμορφο γέμισμα με τέλειο τακουνάκι έγραψε το 1-0.

 

Η πίεση των Ολλανδών δεν επέτρεψε στους παίκτες του Γιοβάνοβιτς να βγουν από τα καρέ τους και μάλιστα ο Διούδης χρειάστηκε να επέμβει άλλες δύο φορές στα σουτ των Σουνταβάρα και Ράιντερς στο πρώτο μέρος.

Το πόσο προβληματική ήταν η εικόνα του τριφυλλιού πιστοποιείται από το ότι η πρώτη απειλή ήρθε στο 66′ διά ποδός Καρλίτος, χωρίς να δημιουργηθεί ιδιαίτερη ανησυχία. Η Άλκμααρ κράτησε τον υψηλό ρυθμό μέχρι το τέλος και αξιοποίησε κάθε αμυντικό λάθος των Πράσινων που χαλάρωσαν επικίνδυνα στα τελευταία λεπτά.

Στο 84′ ο Παυλίδης συνεργάστηκε με τον Μπουαντού, ο οποίος με πλασέ έκανε το 2-0, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ράιντερς από πλεονεκτική θέση αξιοποίησε το λάθος του Χατζηθεοδωρίδη και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Διούδης (64′ Ξενόπουλος), Κώτσιρας (64′ Σάντσες), Χουάνκαρ (64′ Χατζηθεοδωρίδης), Βέλεθ (64′ Σερπέζης), Σιδεράς (64′ Ρόμπι), Αλεξανδρόπουλος (64′ Αθανασακόπουλος), Βιγιαφάνιες (65′ Καμπετσής), Μαουρίσιο (56′ Αγιούμπ), Σαβιέρ (46′ Αϊτόρ), Ενγκμπακοτό (58′ Καρλίτος), Μακέντα (60′ Ιωαννίδης)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς