21.9 C
Athens

Αϊντχόφεν: Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Αϊντχόφεν για τους «32» του Europa League, με τους Ολλανδούς να κατηφορίζουν προς την Ελλάδα για δεύτερη φορά την φετινή σεζόν, καθώς μετά τον ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης στις 18 Φεβρουαρίου, με την ρεβάνς να διεξάγεται μια εβδομάδα μετά, στις 25 Φεβρουαρίου.

https://athlosnews.gr/olympiakos-aintchofen-deite-tin-psv-en-drasei-se-ollandia-kai-eyropi-vids/

Πορεία στις εγχώριες διοργανώσεις

Η Αϊντχόφεν είναι δεύτερη στο ολλανδικό πρωτάθλημα, έπειτα από 12 αγωνιστικές με 27 βαθμούς (τρεις λιγότερους από τον Άγιαξ), ούσα αήττητη με εννιά νίκες και τρεις ισοπαλίες. Στο κύπελλο δεν έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής, ενώ έχει κληρωθεί με την Ντε Γκράαφσχαπ για τον δεύτερο γύρο του κυπέλλου Ολλανδίας σε δύο ημέρες (16/12). Πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα είναι ο Ντονιέλ Μαλέν με 7 γκολ, ενώ ο Φίλιπ Μαξ έχει μοιράσει τέσσερις ασίστ, τις περισσότερες για την ομάδα του.

Πορεία στην Ευρώπη

Η Αϊντχόφεν εκκίνησε τις υποχρεώσεις της από τον τρίτο προκριματικό, όπου αντιμετώπισε την Σλοβένικη Μούρα, την οποία απέκλεισε εύκολα με 1-5 εκτός έδρας. Τελευταίο εμπόδιο πριν την φάση των ομίλων η Νορβηγική Ρόζενμποργκ, με τους Ολλανδούς να περνάνε και από το Τροντχάιμ με 0-2.

Στους ομίλους συνάντησε δύο γνώριμες για το ελληνικοί κοινό ομάδες, ΠΑΟΚ και Ομόνοια, αλλά και την «σταχτοπούτα» Γρανάδα. Η Αϊντχόβεν τερμάτισε πρώτη με 12 βαθμούς, έχοντας ως απολογισμό τέσσερις νίκες και δύο ήττες. Οι μόνοι που κατάφεραν να τους κερδίσουν είναι ο ΠΑΟΚ στην Ελλάδα, με την PSV να πηγαίνει στην Θεσσαλονική λαβωμένη από τον κορωνοϊό, αλλά και από την Γρανάδα στην πρεμιέρα των ομίλων. Με τους Κύπριους πήραν το απόλυτο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Δεν θα έχει τερματίσει πρώτη στον όμιλο, αν ο αδιάφορος ΠΑΟΚ δεν έπαιρνε ισοπαλία από την Γρανάδα στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, με τους Ισπανούς να ηγούνται της βαθμολογίας από την πρώτη ως και την πέμπτη αγωνιστική.

Προπονητής

Ο 53χρονος Ρότζερ Σμιντ είναι στην τεχνική ηγεσία της Αϊντχόφεν από το καλοκαίρι. Έχει καθίσει στον πάγκο των Σάλτσμπουργκ (με την οποία κατέκτησε νταμπλ την σεζόν 2013/14), Μπάγερ Λεβερκούζεν, Πάντερμπορν, αλλά και της κινεζικής Σινόμπο Γκουοάν. Αγαπημένο του σύστημα το 4-4-2, ενώ στο Europa League έχει καθοδηγήσει κάποια ομάδα 22 φορές, με απολογισμό 16 νίκες 2 ισοπαλίες και 4 ήττες. Σάλτσμπουργκ και Μπάγερ Λεβερκούζεν με τον Γερμανό τεχνικό στο τιμόνι του συλλόγου έφτασαν μέχρι τους «16» του Europa League.

Ρόστερ

Τερματοφύλακες:Ιβόν Εμβογκό, Λαρς Ούνερσταλ,Βίνσεντ Μίλερμ Μαχίμ Ντελάνζ

Αμυντικοί: Τίμο Μπάουμγκαρλτ, Νικ Βίρχεβερ, Ολιβιέ Μποσκαγλί, Τζόρνταν Τέζε, Αρμάντο Ομπίσπο, Φίλιπ Μαξ, Ντένζελ Ντούμφρις

Μέσοι: Ιμπραχίμ Σανγκαρέ, Πάμπλο Ροσάριο, Άντριαν Φάιν, Ριτσάρντ Λεντέσμα, Ισμαέλ Σαϊμπάρι, Γιόριτ Χέντριξ, Έρικ Γκουτιέρες, Μάρκο φαν Χίνκελ, Ράιαν Τόμας, Μοχάμεντ Ιχατάρεν, Μάουρο Ζούνιορ, Μάριο Γκέτσε

Επιθετικοί: Κόντι Γκάκπο, Νόνι Μαντουέκε, Έραν Ζάχαβι, Ντόνιελ Μάλεν, Μάξι Ρομέρο, Τζόελ Πίροου

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς