19.7 C
Athens

Άγρια επεισόδια στο ΟΑΚΑ: Εικόνες ντροπής σε ολόκληρο τον πλανήτη (pics, videos)

Τον γύρο του κόσμου κάνουν τα αποτρόπαια έκτροπα που έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και του Άγιαξ

Πάνω που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο επί ημερών «εξυγίανσης», ήρθαν τα τρομερά επεισόδια στο Ολυμπιακό Στάδιο για να μας υπενθυμίσουν πως το βαρέλι δεν έχει πάτο. Για ακόμα μια φορά μέσα στο 2018, η Ελλάδα γίνεται παγκοσμίως ρεζίλι: αυτή τη φορά δεν είχαμε μπούκα οπλοφόρου παράγοντα, αλλά πολεμική σύγκρουση σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ!

Πολεμικό σκηνικό επικράτησε στο ΟΑΚΑ λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της αναμέτρησης μεταξύ ΑΕΚ και Άγιαξ για την πέμπτη αγωνιστική του Champions League.

Συγκεκριμένα, οπαδοί της Ένωσης συγκρούστηκαν με οπαδούς του Άγιαξ, με κροτίδες και άλλα αντικείμενα να αλληλοεκτοξεύονται στις κερκίδες. Μάλιστα, οπαδός της ΑΕΚ πέταξε βόμβα μολότοφ(!) προς την πλευρά των Ολλανδών, ενώ τα ΜΑΤ επενέβησαν στην κερκίδα τους κάνοντας μεταξύ άλλων και χρήση χημικών προκειμένου να εξομαλύνουν την αποτρόπαια κατάσταση που δημιουργήθηκε.

Η ένταση κράτησε επί περίπου δέκα λεπτά, ενώ στην κερκίδα των Ολλανδών έπεσε… άγριο ξύλο.

Όπως ήταν φυσικό, τα όσα τραγικά συνέβησαν στην έδρα της ΑΕΚ έκαναν τον γύρο του κόσμου με τα Μέσα να καταγράφουν τις φρικιαστικές εικόνες και να εκφράζουν τη θλίψη και τον αποτροπιασμό τους.

Μάλιστα, Ολλανδός δημοσιογράφος που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ δημοσίευσε βίντεο από τα επεισόδια:

 

Ξύλο και στο Γκάζι

Στιγμές χάους, με χημικά, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και κυνηγητό στους δρόμους επικράτησαν νωρίτερα, λίγη ώρα πριν την έναρξη του ματς και στο Γκάζι, μεταξύ των συγκεντρωμένων στο σημείο οπαδών του Άγιαξ και των ΜΑΤ.

Στο σημείο, ανάμεσα στα μαγαζιά, επικράτησε μεγάλη ένταση, αλλά μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, οι οπαδοί του Άγιαξ περιορίστηκαν και αφού τέθηκαν υπό έλεγχο, μπήκαν στα πούλμαν που θα τους μετέφεραν στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου για το ματς με την πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Ο Χούντελαρ αναδημοσίευσε τον… βομβιστή

Λίγη ώρα μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο επιθετικός του «Αίαντα» Κλας Γιαν Χούντελαρ, αναδημοσίευσε το βίντεο με τον δράστη που πέταξε τη βόμβα μολότοφ, σχολιάζοντας: «Ελπίζω όλοι να είναι καλά στην υγεία τους και να πιάσουν αυτόν τον ανόητο».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο από τα έκτροπα στο ΟΑΚΑ:


ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς