19.5 C
Athens

ΑΕΛ – ΟΦΗ 3-2: Ματσάρα στον κάμπο, ανατροπή για όσκαρ οι «βυσσινί»

Με απίθανη ανατροπή η ΑΕΛ πήρε το… ντέρμπι με την άλλη επαρχιακή ομάδας που βρίσκεται στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, τον ΟΦΗ (3-2). Το παιχνίδι είχε τον φανταστικό ρυθμό που όλοι περίμεναν με δεδομένη τη δυναμική που έχουν και οι δύο σύλλογοι στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχαν δύο γκολ μέσα σε επτά λεπτά, αλλά η εικόνα που εμφάνισαν στο χορτάρι του «ΑΕΛ FC Αρένα» έδωσε το δικαίωμα στους «βυσσινί» να ελπίζουν σε μια τρομερή ανατροπή. Ο φανταστικός Λισάντρο Σεμέντο ήταν εκείνος που με καταπληκτικό σουτ από πολύ μακριά άνοιξε το σκορ για τον ΟΦΗ στο 3′, με την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου να μη συνέρχεται άμεσα από την ψυχρολουσία και να δέχεται δεύτερο γκολ στο 7′ με τον φορμαρισμένο Τσιλιανίδη.

Η ΑΕΛ ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο και στο 14′ κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με τον Μόρα να νικά τον Γουάιλι από εκτέλεση φάουλ του Κάτσε. Μάλιστα, οι «βυσσινί» σημείωσαν και δεύτερο γκολ στο 35′ με καταπληκτικό γκολ του Ουάρντα, ωστόσο ο Κομίνης ακύρωσε το καθαρό τέρμα του Αιγύπτιου καθώς θεώρησε πως στη φάση ενεπλάκη ο Μιλοσάβλιεβιτς, χωρίς όμως να έχει δίκιο.

Ο εκνευρισμός που δημιουργήθηκε καθώς και η μεγάλη ένταση πέρασε στους παίκτες που στο δεύτερο μέρος κέρδισαν κάθε μονομαχία και δεν επέτρεψαν στον ΟΦΗ να κάνει πολλά πράγματα με την μπάλα. Με εξαίρεση κάποιες κούρσες του Σεμέντο από τα αριστερά, οι Κρητικοί ήταν φλύαροι όποτε έπαιρναν την μπάλα, την ώρα που οι γηπεδούχοι κέρδιζαν κάθε δεύτερη μπάλα.

Μπορεί να μην απειλούσαν ιδιαίτερα, όμως στο 66′ βρήκαν ένα τυχερό γκολ και έφτασαν στο 2-2. Ο Μιλοσάβλιεβιτς που έκοβε και έραβε στη μεσαία γραμμή των βυσσινί σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Γιαννούλη και αιφνιδίασε τον Γουάλι που είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του. Η χρυσή αλλαγή του Ντάουντα έδωσε τη νίκη και έστω και προσωρινά την πέμπτη θέση στην ΑΕΛ.

Ο Νιγηριανός φορ με καταπληκτικό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-2 στο 79′, μόλις τρια λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι και χάρισε σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του και στη μάχη που δίνει για διατήρηση της θέσης της στην εξάδα.

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς, Μόρας, Σεσέροβιτς, Μπέρτος, Κάτσε (82′ Φατιόν), Μπράλιτς (62′ Ασούμπρε), Νούνιτς (76′ Ντάουντα), Στάνκοβιτς

ΟΦΗ: Γουόλι, Σακόρ (75′ Στάικος), Κουτρουμπής, Νάστος, Ναμπί, Σεμέντο, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο, Κοροβέσης (81′ Μάνος)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς