22.1 C
Athens

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0: Ο Αραούχο έβαλε τέλος στο γρουσούζικο «13»

Το σερί των 13 ντέρμπι χωρίς νίκη της ΑΕΚ έλαβε τέλος. Με τον Σέρχιο Αραούχο να επιστρέφει και να… φωνάζει «είμαι εδώ», η Ένωση υπερκέρασε το εμπόδιο του φορμαρισμένου Παναθηναϊκού με 1-0, χωρίς να κάνει πολλά πράγματα για το τρίποντο.

Σε ένα ακόμα ματς υπό τις οδηγίες του Μάσιμο Καρέρα, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ωστόσο, μια ποιοτική εκτέλεση του Σέρχιο Αραούχο ήταν αρκετή.

Η κλασική συνεργασία Λιβάγια – Αραούχο έκανε την εμφάνιση της στο χορτάρι του ΟΑΚΑ. Ο Κροάτης με… κλειστά μάτια βρήκε τον Αργεντινό συμπαίκτη του, ο οποίος με το αριστερό έγραψε το 1-0 στο 8′. Ένα υπέροχο γκολ του, από αυτά που αγάπησε ο κόσμος της ΑΕΚ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Μάνταλος με συρτό σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Διούδη, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο και προσπαθούσαν με κλέψιμο να δημιουργήσουν προβλήματα στις αντεπιθέσεις. Χωρίς αποτέλεσμα όμως…

Από την πλευρά της, η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν κατάφερε κάτι περισσότερο πέρα από το να απειλήσει με τον Χατζηγιοβάνη. Η ΑΕΚ ήταν σκληρή πίσω από την μπάλα, πήρε αυτό που ήθελε και εδραιώθηκε στην τρίτη θέση, την ώρα που οι Πράσινοι θα αρκεστούν στη διατήρηση της τέταρτης, τουλάχιστον για την κανονική περίοδο.

ΑΕΚ (Καρέρα): Μπάρκας, Σβάρνας, Βράνιες, Λόπες, Μπακάκης, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Βέρντε (66᾽ Αλμπάνης), Λιβάγια (85᾽ Οικονόμου), Αραούχο (77’ Κλωναρίδης).

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Χατζηθεοδωρίδης, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Δώνης, Ανουάρ, Χατζηγιοβάνης (65᾽ Νάγκι), Μπεκ, Μπουζούκης (58᾽ Ζαχίντ), Καμπετσής (58᾽Μακέντα).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς